Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slogica

Marketing

Pogledali smo Crvenkapicu

Crvenkapica lutkarska predstava

Braća Jacob i Wilhelm Grimm vjerojatno nisu ni slutili kada su u 19 stoljeću zapisali i prepričali narodnu priču - Crvenkapu, da će ona slijediti djetinjstva mnoštva djece. I da njena ljepota ne blijedi. Tako smo se i mi zaputili u CeKaTe da vidimo kako su to lutkari scene Ivane Brlić Mažuranić postavili za klince.....

Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) nalazi se tik uz park stara Trešnjevka. A u parku tik do CeKaTe-a je novo sagrađeno dječje igralište. Uz kazališnu dvoranu, CekaTe ima naravno i kafić koji opet drži Velebitsku pivu – što će ponekog tatu (a valjda i mamu) radovati.

Dakle svi preduvjeti za nedjeljni izlazak sa klincima su tu. Ah da zaboravih reći da svaku nedjelju točno u 11.30 CeKaTe na repertoaru ima lutkarsku predstavu.

Pogledali smo ih mnoštvo no najviše nam se svidjela Crvenkapa koju je na scenu postavilo kazalište Ivana Brlić Mažuranić. Stvarno je super

]Crvenkapa i Vuk iz predstave

Predstava ima pripovjedača koji nas vodi kroz priču i naravno lutke koje, nam priču prezentiraju. Lutke su slatke i lijepo izrađene tako da se klincima jako sviđaju. Scena je šarena i fora napravljena. Usprkos tome što se režiser predstave držao orginalne priče pa nema neke erotske scene između bake i vuka (koje bi bilo da svoje prste tu ima režiser od Ježeve kućice :-) ), inteligentno su osuvremenili istu, ubacili suvremenu pouku za klince i mnoštvo duhovitih komentara, očito za roditelje.

Da su komentari uspjeli dokazuje stalno kikotanje odraslih, dok ih djeca blijedo gledaju. A opet nam nije lagano neugodno što se smijemo kao što nam je bilo dok je lija opisivala ježu što bi činila sa njegovim bodljama. Tko je gledao Ježevu kućicu, zna o ćemu prićam.

Songovi su pljeskavi! Dakle klinci svako malo moraju zagrijati dlanove, što oni sa oduševljenjem čine.

Ukoliko još niste pogledali ovu predstavu u izvedbi kazališta I.B. Mažuranić, svakako to učinite.

Po meni djeca od dvije godine bez nekih većih problema mogu pratiti radnju. No to je na vama da procijenite.

PS: Ne Ježevu kućicu koju smo mi opisali - jednu drugu :-)


Post je objavljen 08.03.2010. u 12:42 sati.