Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-gradici

Marketing

Izvještaji sa skupštine Društva

Malo ćemo se osvrnuti na skupštinu.
Protekla je dobro i zadovoljni smo sa njezinim tijekom . Iako smo imali manjih problema u samoj organizaciji na kraju je ispala sasvim OK.

Zahvaljujemo svih članovima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji skupštine.

Osvrnimo se malo na Izvještaj o radu u 2009. .

Vrlo opširan izvještaj koji je tajnik Društva dugo čitao nije bez razloga tako dug i opširan.
Društvo je u prošloj godini zaista puno radilo. Iako mnogima teška godina (financijski ) na nas se besparica nije tako odrazila . Vatrogasna društva su primjer drugim udrugama kako realno i brižno gospodariti financijama. Naši mali prihodi i količina učinjenoga uveliko su obrnuto proporcionalni. Uvjerili smo se u to slušajući pohvale prisutnih kolega iz drugih Društava , a tome se može svatko uvjeriti tko dođe na bilo koju od skupština koje se održavaju ovih dana.
Stvar je jednostavna , vatrogasci rade dobrovoljno , i znaju cijeniti svoje članstvo u Društvu te samim time često se ne štede u svom radu u vatrogastvu. Kako na intervencijama tako i u ostalim radovima i aktivnostima Društva.
Uvelike je tome pridonjelo i izvrsno planiranje sredstava pa je tako što je vidljivo iz Blagajničkog izvještaja za 2009 , Društvo uprihodovalo 96.125,00 kuna u protekloj godini što je zajedno sa donosom iz 2008.-e ukupno 172.312,22 kune. Potrošeno je 149.930,38 kuna , največi dio je potrošen na kupovinu novog vozila. Eto još nam je nekaj malo i ostalo.

Rasprava se na skupštini vodila oko održavanja ili neodržavanja svečanih sjednica.Pod svečane sjednice podrazumijevaju se ovakve kakvu smo mi imali , sa gostima i predstavnicima DVD-a . Neka Društva , to je očito trend zadnjih godina , imaju radne skupštine . Kao razlog navode nedostatak novca. Opravdano s njihove strane ako nemaju novca. Neka Društva kao razlog navode da je bolje da se novci potroše na rad sa djecom nego na pijanke. Nije to baš u redu da se skupštine proglašavaju pijankama . Svatko raspolaže sa novcima kako misli da je najbolje.

Opčenito je uvrijeđeno mišljenje u dijelu javnosti da su vatrogasna Društva skupina pijanaca ili skup folkloraša koji se samo pokazuju okolo. Možda to u nekim situacijama i jesmo , ali kad zatreba mi smo tu. Mi smo najbrojniji i doslovno jedini koji uskaču u pomoč drugima u elementarnim nepogodama.
Uostalom sami rad sa djecom i odgajanje njih u osobe koje vole i cijene vatrogastvo je društveno koristan rad . Daj Bože da imamo natjecanje u našoj Vatrogasnoj zajednici sa što više ekipa djece i mladeži. Takvim radom i pristupom čemo ih odvratiti od ulice i sveg zla koje se na njoj nalazi (svi smo svjedoci toga) . Takav rad se ne može zanemarivati i omaložavati , to rade i nogometni klubovi i folklorna društva i mnoge druge Udruge.

Dakle , naša tradicija vatrogastva u Hrvatskoj koja je stara 146 godina daje nam za pravo da održavmo svečane sjednice sa gostima , sa jelom i pilom , sa muzikom , da se taj dan u godini proveselimo sa svima , da im kažemo šta jesmo i šta nismo napravili , da se sjetimo naših starih kojih više nema među nama , da se vidimo sa prijateljima i zanancima koje u ovo vrijeme trčanja za životnom egzistencijom ne viđamo.... Skupštine su naša tradicija od davnina , kao što narod kaže "bolje da zamre selo nego običaji" , i gradički vatrogasci će održavati ovakve skupštine i dalje.

Vrlo je nadhnut govor održao naš Dražen , gradonačelnik Velike Gorice. Za njega je ovaj dio godine prilika da se upozna sa pravim stanjem u velikogoričkom vatrogastvu jer intezivno obilazi skupštine . Kazao je Dražen da je vatrogastvo velika tradicija u našem gradu i Turopolju i da ova teška vremena ne smijemo pokleknuti i odustati već još više i jače zapeti kako bi tradicija ostala i prenjela se našoj djeci. Ne smije se dopustit gašenje nekih Društava i ne smije se dopusti proglašavati vatrogastvo folkolorom i omaložavati ga. Pozvao je sva Društva na još veću i intezivniju suradnju i međusobnu pomoć , a u okviru svojim mogučnosti pomoči će i on.

Na kraju malo o planovima za ovu godinu.
Financijski je puno manji nego u 2009. godini , ali sadržajno je skoro isti.Više je koncentriran na rad sa djecom i članovima , iako nismo niti puno manje si zacrtali i radova.
Nadamo se da čemo sve naše planove kao i proteklih godina ostavriti.

Na kraju vam donosimo i Izvještaj Nadzornog odbora da vidite da nas kontroliraju i da su čalnovi iz Nadzornog odbora zadovoljni sa radom Upravnog odbora i Društva.


Tajnik





Post je objavljen 08.03.2010. u 11:34 sati.