Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 200 ) - Policija trenira strogoću

PROSVJEDNICI SVE NERVOZNIJI


Ministar Čobanković u posljednjem očajničkom pokušaju krenuo je za Đakovo na zamolbu predstavnika Koordinacije prosvjednika, dok iz ministarstva poručuju kako je ovo posljednji krug pregovora.



Foto:Tinolovka-news





Baš kao što se dalo iščitati iz ponašanja policije posljednjih dana, policijske snage spremne su za eventualno razbijanje prosvjeda, drugim riječima, možeš prosvjedovati dokle želiš, vikati što želiš, ali samo na mjestu koje ti ja odredim i samo tamo gdje te ja postavim, zaključno, neće se dopustiti blokada graničnih prijelaza.

Sramota u Virovitici, očekuje se " bijeli dim " iz Đakova


U ovakvoj situaciji seljaci su doista očajni, naime, kod nas je moguće da preko noći nestane 20.000 tona žita i da za to nitko ne odgovara, odnosno da probisvijet koji je sam ili u kompi otuđio žito uz pomoć bulumente preplaćenih odvjetnika izvuče se gotovo bez kazne, dok istodobno policija trenira strogoću na sirotinji sa traktorima, vozilma koja su im u ovom trenutku jedina imovina od koje žive te zarađuju ono malo sredstava nedostatnih da prehrane obitelj.

Sumanuto ponašanje nekih policijskih djelatnika u Virovitičko-podravskoj županiji doista je zapanjilo sve neutralne promatrače, dok su pripadnici interventne policije vrlo dobro i korektno obavili posao u Zagorju, kod Virovitice jedno policijsko vozilo manijakalno brzinom uletjelo je među prosvjednike prijeteći da pregazi sve što mu se na putu nađe.
Zar je to ponašanje policije, zar je to ponašanje prema ljudima koji su u većini slučajeva sudionici Domovinskog rata, rata na čijim temeljima je nastala hrvatska država, od koje preplaćena politička kasta ionako sjajno živi?

Kada i ako kreše zakon, prosvjednici ipak dio novog naroda, a prema narodu ili dijelu naroda ne postupa se kao prema huliganskoj bandi nakon narkomanskih origija, bez tolerancije, međusobnog uvažavanja nema ni demokratske države u kojoj ne može i ne smije vrijediti ona narodna, " batina je izašla iz Raja ", naime, ne zaboravimo batina nažalost uvijek ima dva kraja, što može zapaliti ionako uzavrelu atmosfreu na prosvjedima s obzirom na nervozu i kratki fitilj svih sudionika " seljačke bune ".

Nervoza dovodi do sukoba


Spomenimo i probleme s policijom u Vinkovcima gdje je sukob izbjegnut zamalo.Tamo se seljaci, barem kako su naglasili, i sami pripremaju na borbu sa specijalcima ako to bude potrebno,

U Virovitičko-podravskoj županiji policija je nastupila, blago rečeno, neetično, odnosno prerevno je primijenila svoje ovlasti nad ljudima koji ionako nikome ne predstavljaju realnu prijetnju.
DA bi se nešto slično moglo ponoviti najavljuje i Zoran Ničeno iz ravnateljszta policije, koji pak poručuje da se neće tolerirati nasilni prosvjedi. Međutim, tko će biti taj koji će ocijeniti gdje završava prosvjed a počinje nasilje? Što je s druge strane sa policijskim nasiljem? Ne intervenira policija prema građanima Andromede već prema svojim susjedima, sunarodnjacima, potencijalnom ili stvarnom rodbinom, prilikom takvih " intervencija " lijepa riječ nerijetko je učinkovitija od " vaspitne palice ".

Sasvim sigurno da je nervoza uzela maha, prosvjednici su već umorni, ni policiji nije lako, tisuće traktora čekaju da se vrate na svoja prava mjesta, u polja te da proljetni radovi započnu. Očekuje se " bijeli dim " iz Đakova.


Fotografije pogledajte na Sukob seljaka s policijom.



Post je objavljen 08.03.2010. u 00:39 sati.