Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvnovele

Marketing

DOS CARAS DE ANA!!!!!



SADRŽAJ:
Ana Escudero je mlada i vesela djevojka koja živi u Miamiju sa svojom majkom Julijom i bratom Fabianom. Njezin najveći životni san je postati poznata glumica, no zbog trenutnog financijskog stanja ne može se u potpunosti posvetiti tom snu. Popodneva provodi brinući se o bogatoj udovici Gracieli Salgado čije dvije unuke starici zadaju velike probleme. Graciela obožava Anu, te joj osigura audiciju u prestižnoj glumačkoj školi gdje ona već prvog dana upoznaje Gustava Galvana, mladića punog energije koji s Anom također dijeli san o glumi i slavi.
Jednog kobnog popodneva Aninog brata Fabiana, zdravog i vrsnog sportaša, na ulici pregazi automobil kojim upravlja Ignacio, razmaženi i neodgovorni sin milijunaša Humberta Bustamantea. Usprkos nagovaranju brata Vicentea koji je s njim bio u autu, Ignacio se odbije zaustaviti na mjestu nesreće i pomoći Fabianu. Zahvaljujući svom utjecaju u policiji, Humberto uspije osloboditi svoje sinove od krivnje, te odbije pomoći Fabianu koji je ostao paraliziran. Očajne i ljute zbog nepravde, Julia i Ana predstave Fabianov slučaj široj javnosti pomoću medija. U strahu od zatvora i pod utjecajem droge, Ignacio podmetne požar u Aninoj kući, vjerujući kako se u njoj nalaze Ana i njena majka. No u požaru pogibaju samo Julia i Marcia, Fabianova zaručnica. Strepeći za Anin život, Graciela je pošalje u New York, a nesretnu Marciju pokopa pod Aninim imenom i prezimenom. Za cijeli svijet, Ana Escudero je prestajala postojati.
U međuvremenu, Gustavo ne može zaboraviti djevojku koju je susreo na audiciji. On je bogat mladić koji studira glumu protiv volje svog oca, koji ga pak izbaci iz kuće i blokira mu sve ponude za posao. Gustavo se posveti vrtlarstvu i upoznaje mladu Irene, unuku gospođe Graciele, koja se zainteresira za njega bez obzira što je već djevojka preprodavača droge. Ubrzo Irene doznaje kako je Gustavo milijunaš, te kontaktira i ponudi Gustavovu ocu svoju pomoć obećavajući mu kako će uz nju Gustavo zaboraviti na glumu.
Prolaze dvije godine i Fabian umire od posljedica nesreće. Ana se vrati u Miami i na dolasku se susretne s Gustavom, sada već diplomiranim glumcem koji nema sreće u pronalasku uloga zahvaljujući Irene i svom ocu. Gustavo shvati kako ne može živjeti bez Ane i prekida svoju vezu s Irene na što ona pobjesni. Između Ane i Gustava se iz dana u dan rađa sve veća ljubav. No Gustavo ne zna kako se Ana vratila kako bi osvetila smrt svojih najbližih, te u tajnosti preuzima novi identitet. Postaje hladna i proračunata Marcia Lazcano, elegantna žena odlučna uništiti obitelj Bustamante. S vremenom uspije zavesti oca i sinove, te ih posvađati, no ne zna da okrutna Irene prati svaki njezin korak s namjerom da je odvoji od Gustava. Vrlo brzo Ana će shvatiti da bi je želja za osvetom mogla stajati iskrene ljubavi jer na vidjelo polako izlazi neočekivana istina – Gustavo Galvan umjetničko je ime Rafaela Bustamantea, trećeg Humbertovog sina milijunaša.



ZANIMLJIVOSTI:
-Iako je producentica telenovele trebala biti Nathalie Lartilleux, koja je snimala tri telenovele u Miamiju, Inocente de Ti, El Amor no tiene Precio i Peregrina (dvije potonje su bile neuspjesi u Meksiku), Televisa se odlučila za Lucero Suarez.
-Ulogu Anine majke trebala je igrati glumica Alma Delfina, no zamjenjena je glumicom Socorro Bonilla.
-Pošto Televisa nije znala koju će telenovelu smjestiti u termin 17:00 nakon Aninog dvostrukog života, zamolili su producenticu da produži telenovelu za 20 epizoda, na što je Lucero rekla kako to neće napraviti, jer ne namjerava nadopisivati nove likove i tako upropastiti cijeli scenarij. Snimanja telenovele trebala su završiti već 20. siječnja 2007., no Televisa je zaprijetila Lucero da će je maknuti s projekta ako ne produži telenovelu, te je Lucero, pod prijetnjama, to i učinila.
-Nakon ulaska lika Santiaga u telenovelu, gledatelji su mogli samo nagađati s kim će ostati lik Ane. Snimljena su čak i dva različita kraja, jedan u kojem Ana ostaje s Rafaelom, te drugi u kojem Ana ostaje sa Santiagom. U većini država prikazan je prvi kraj.
-Naslovnu pjesmu "Coleccionista de canciones" interpretirala je grupa Camila.
Anu glumi istoimena glumica - Ana Layevska, a Rafaela istoimeni glumac - Rafael Amaya. Glavni su glumci prohodali na snimanju.
-Španjolski naziv serije - Las Dos Caras de Ana - je igra riječi s Las Dos Caras de Jano ("dva lica Janusa").
Uloge:
Ana Layevska -Ana Escudero Vivanco/Marcia Lazcano
Rafael Amaya -Rafael Bustamante/Gustavo Galvan
Jorge Aravena -Santiago Figueroa
Maria Rubio-Graciela Salgado
Alexa Damian- Irene Alcaraz
Leonardo Daniel- Humberto Bustamante
Mauricio Aspe -Ignacio Bustamante
Francisco Rubio-Vicente Bustamante
Héctor Sáez-Dionisio Jimenez
Raquel Morell-Rebeca
Tońo Mauri-Adrian Ponce
Graciela Bernardos- Aurora Sarmiento †
Allison Lozano -Paulina Gardel Duran
Susana Diazayas-Sofia Ortega
Maria Fernanda Garcia-Cristina Duran de Gardel
Mariana Huerdo-Claudia Alcaraz †
William Colmenares-Otto Cotrina †
Alexandra Grańa-Tina Bonilla
Julian Legaspi-Javier Gardel
Ismael La Rosa-Eric Guerra
Liliana Rodriguez-Catalina "Kathy" Magańa
Melvin Cabrera-Leonardo "Leo" Jimenez
Eduardo Rivera-Marcos
Hannah Zea-Vania Avendańo
Ivelin Giro -Natalia Gallardo
Kathy Serrano -Belen
Joel Sotolongo-Antonio
Celia Paulina-Kelly
Rosalinda Rodriguez-Ursula
Carmen Olivares-Rosa
Gonzalo Vivanco-Carlos



Produkcija:Televisa
Producent:Lucero Suarez
Godina:2006.
Epizode:120

Post je objavljen 07.03.2010. u 00:22 sati.