Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Budičanka - skromno financijski, ne i nastupima

PETRINJA - Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Budičanka“ održali su 28. skupštinu. Financijsko i izvješće o prošlogodišnjem radu podnijela je Ljubica Kovačević, tajnica Društva, naznačivši kako su prošle godine raspolagali sa 10 tisuća kuna dobivenih od Grada Petrinje, dok su im troškovi bili oko 15 tisuća kuna. Razliku su namirili iz vlastitih prihoda. Napomenula je kako su ipak financijski bolje stajali 2008. godine kada im je i Županija dala 5 tisuća, a Grad Petrinja tada im je osigurao 15 tisuća kuna. No, skromno je naglasila kako se oni pomažu i vlastitim prihodima, kao primjerice onima ostvarenima na maskembalu kojeg održavaju svake godine.

Imali su oko 10 nastupa, najviše na smotrama KUD-ova, a ponosni su na 1. nagradu dobivenu u Okučanima kada su Ankica Fenežir i Ivo Puškić bili najljepši par na reviji narodnih nošnji. U ovoj godini ponovo ih očekuju brojni nastupi na smotrama diljem Hrvatske, nezaobilazno nastup za Lovrenčevo, budičanska Kestenijada i susreti KUD-ova, a možda i višednevno gostovanje u Mađarskoj.

Barica Mikulić, predsjednica KUD-a „Budičanka“ izrazila je zadovoljstvo odazivom članova na probe i nastupe, a jedino što priželjkuje je više mladih u Društvu i nada se da će ih ove godine biti više.
Darko Dumbović, predsjednik Gradskog vijeća Petrinje obećao im je i daljnju potporu Grada koliko god to bude bilo moguće, posebice ako im bude trebalo financijski pripomoći kako bi mogli nastupati i izvan granica Hrvatske.

Na skupštini su bili prisutni i brojni gosti iz prijateljskih KUD-ova, kako iz okolnih petrinjskih naselja („KUD Petrinjčica“, Udruga žena Gora-Sibić, „KUD Maja“, „KUD Graberje“, tako i iz Jastrebarskog, Hrvatske Dubice, Kostajničkog Selišta, Divuše, Sunje, Crnca, Komareva i KUD „Slavuj“ iz Bukevja. Predstavnici spomenutih KUD-ova poželjeli su našoj „Budičanki“ još puno podmlatka i godina uspješnog rada, te zdravlja i novaca kako bi vrijedno mogli nastvaiti raditi još puno, puno godina. A Budičani su se pokazali i kao pravi domaćini počastivši obilno ićem i pićem svoje goste, ali i živom glazbom koja ih je zabavljala do dugo u prohladnu ožujsku noć.

Petrinjski radio

Post je objavljen 06.03.2010. u 12:45 sati.