Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

RECENZIJA:Lady Gaga ''Alejandro''

Lady Gaga : Alejandro
Špica španjolske sapunice se zavrtila u diskoteci
Gaga se ulogorila na glazbenim ljestvicama nizom hitova, a slijedeća karika u lancu bi trebao biti ovaj single s nedavno objavljenoga albuma ''The fame monster''. Ova famozna pjevačica se svjetlosnom brzinom ukorijenila u pop scenu te brandirala svoje ime kroz bravurozne spotove i modne kombinacije koje gotovo svakodnevno izazivaju čuđenje svijeta (zadnje što pamtimo je srebrni jastog na glavi sa svinutim ticalima oko Gaginih očiju). No i pored svih tih kostima i ekscesa, Gaga uspjeva zadržati fokus na svojoj glazbi kroz kvalitetne, a atraktivne nastupe (navodno se ''The Fame'' prodao u 10 000 000 primjeraka).
Image and video hosting by TinyPic
Tako sjajan razvoj karijere bi svaka pjevačica poželjela pa se ne treba čuditi što mnoge odlaze po svoj primjerak u kopirnice Gaginog zvuka(glazbeni producenti grcaju u poslu te se promeću u nove zvijezde…).Gaga bi sad trebala nametnuti novi trend te napustiti eurodisco kojeg je dovoljno izrabila (ne samo ona, nego i npr. Cascada (primjetili besramnu sličnost u ''Pyromania''?)). A veza između ove priče i singla je u tome što ga se sjećamo kao vrlo zanimljive i dobre pjesme no teško se prisjetiti s čim nas je točno zabavljala jer trenutno zvuči vrlo olinjalo i neoriginalno.E taj pad interesa je definitivno rezultat zasićenja i nečega što Gaga nikako ne bi smjela postati…., a to je predvidljiva. U nastavku ćemo se potruditi biti objektivni….
Alejandro je mid tempo pjesma sa česticom melankolije koja nas vraća u doba kad se gledala Marisol i Esmeralda (s sigurno je bio i neki Alejandro ili Roberto); no ne dajte se zavarati, dovoljno je electro i turbo za lude izlaske u Gaginom stilu. Španjolski naglasak i ono H u AleHandro uz violinsku temu u sintetiziranom instrumentalu zaokružuju temu sapunice.Elementi telenovele su upisani i u stihovima koji govore o kraju jedne ljubavi (ah).
Ipak pjesmi nedostaje dugovječnost, bitna komponenta serijskog programa, jer nesmiljeno zazivanje muškoga imena ipak ne traži beskonačan broj epizoda.
Best part:
You know that I love you boy
Hot like Mexico, rejoice
At this point I gotta choose
Nothing to loose

->prelijepa produkcija i vokal prije vapaja u pripjevu
Image and video hosting by TinyPic
Pjesma koja će vam se momentalno svidjeti no Gagina ''La isla bonita'' nije među njenim boljim pjesmama. Osjeti se nedostatak smisla u refrenu pored ugodne melodije.
Ocjena:3.5/5
prethodno recenzirano od ovoga izvođača>>>
Lady Gaga:
''Telephone''

''Bad romance''

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 06.03.2010. u 01:58 sati.