Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 198 ) - Seljačka buna u Zagorju i Velikoj Gorici

SELJAČKA BUNA U ZAGORJU

Nakon što su seljaci saznali da u Ministarstvu poljoprivrede nije postignut dogovor krenuli su sa traktorima prema graničnom prijelazu, ali ih je kod Zaboka zaustavila specijalna policija.

Još uvijek je neizvjesno kako će se postaviti prosvjednici prema najnovijem prijedlogu iz Ministarstva poljoprivr ede, odnosno resornog ministra Petra Čobankovića s obzirom da je prijedlog postavljen pred prosvjednike na principu uzmi ili ostavi.

Veliki broj policijskih vozila zaustavio prosvjednike

U međuvremenu blokade ne prestaju, veći dio Slavonije je blokiran dok su u Zagorju prosvjednici na traktorima pokušali doprijeti do graničnog prijelaza te ga blokirati. Međutim, u tome ih je onemogućila specijalna policija zaustavivši prosvjednike ispred Zaboka, odnosno Oroslavja.

Više traktora blokiralo je cestu od Pojatnog prema Zaboku, dok je promet u prekidu cestom Mokrice-Veliko Trgovišće ( rodno m jesto doktora Franje Tuđmana ). Kako bi izbjegla neželjene incidente specijalna policija uspostavila je stalno dežurstvo na tom području. Policija je prisutna sa gotovo jedanakim brojem policijskih vozila koliko prosvjednici imaju traktora. Džipovi, Land Roveri, marica, kombi, te obična policijska vozila prepriječila su izlaz seljacima na cestu koja vodi prema Zaboku i dalje prema Kumrovcu, Macelju...

Jedno je sigurno, kako poručuju prosvjednici iz ovog dijela Hrvatske, ukoliko se ne postigne dogovor oni neće odustati te će u ponedjeljak krenuti u masovnu blokadu prometa.

Više pogledajte na Tinolovka-news.


SELJAČKA BUNA SE ŠIRI

17 traktora u prijepodnevnim satima krenulo je prema glavnom hrvatskom gradu stvorivši nezapamćen kaos na ulicama Velike Gorice.

U prijepodnevnim satima prosvjednici, kao što su i obećali, krenuli su prema glavnom gradu Hrvatske. U trenutcima dok su prolazili Veliku Goricu, i inače jednim od prometno najopterećenijih hrvatskih gradova, stvorio se pravi kaos u gradu. Međutim, pri izlasku iz Velike Gorice policija je zaustavila njihovo napredovanje prema Zagrebu, te su traktori privremeno parkirani na desnoj strani uz cestu, nedaleko od skretanja prema zračnoj luci Pleso. Na ovaj način promet prema Zagrebu bio je tijekom čitavoga dana otežan, dok je prometom u većini slučajeva upravljala prometna policija.

Prosvjednici iz Velike Gorice solidarni su sa svojim kolegama iz ostalih dijelova Hrvatske poručivši, ''sada nas je toliko, a ukoliko neće biti dogovora u ponedjeljak će nsa biti puno više''. Prosvjednici su svjesni da 17 traktora nije puno, međutim, čaki 17 traktora može napraviti velik kolaps u prometu u jednom gradu kao što je Velika Gorica.

Nekoliko metara od ceste prosvjednici su postavili takozvani stožer pod šatorom gdje se nadaju provesti noć pod budnim okom policije, iako je policijskih vozila u Velikoj Gorici znatno manje nego, primjerice, u Zaboku.

Više pogledajte na Tinolovka-news.


FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Post je objavljen 06.03.2010. u 00:28 sati.