Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Felicia Day

Geek godess koju kod nas znaju rijetki.

felicia day


Pokušavam uhvatiti za glavu ili rep ovaj post no ne ide, puno toga želim odmah reći. Pa krenimo sa onim očitim. Felicia je tip pomalo čudne, no slatke i poprilično talentirane cure. Iako čudan, moram reći da me je njen osmijeh osvojio. Da nije sve u (simpatičnom) izgledu govori i to da je diplomirala kao najbolja u klasi i to matematiku i violinu (op.a. to se kod nas može dogoditi samo... pa nigdje), a čak je i upala na Julliard, no odlučila se za drugo sveučilište.

Nakon toga je odlučila baciti put pod noge i postati glumica. Uh-oh rekli bi. Međutim uspjela je upecati nekoliko uloga u nekoliko serija, a pratitelji Buffy će se sjetiti Vi iz zadnje sezone. Ne budi ljena, bacila se na pisanje, produciranje i glumljenje u vlastitoj web seriji The Guild. Četvrta sezona će tek doći a Microsoft ju je prebacio sa Youtubea na svoje kanale i počeo plaćati cijeloj ekipi rad. Nagrade su počele dolaziti no tu nije bio kraj.

Već prije upecani prijatelj Joss Whedon dobio je inspiraciju za vrijeme neslavnog štrajka scenarista i napravio Dr. Horrible sing along blog koji sa svoje karatke 3 epizode koje su samo nekoliko dana bile besplatno prikazana, zapljenio pozornost, a dio inspiracije je izvučen iz The Guild. Koji, nemam pojma. Nakon toga je Došao već ugašeni Dollhouse i došli smo do današnjeg dana.

Zašto sam predstavio ovu mladu damu? Zato je je veliki geek, igra igrice na veliko i umalo je medijski stručnjak. Zato jer je pokazala da štreberi nisu nužno muškarci ili nakrivo postavljene dvadesetkilapreviše žene, nego lijepa bića. Zato da se trgnem i vidim da se puno toga može napraviti do 30-e godine ako te zanima i daš si truda. Zato jer je cura kakvu si poželjeti možeš. Ah taj celebirty crush...

Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 08.03.2010. u 16:30 sati.