Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Plamene zore

Za razliku od prastare narodne poslovice koja ranoranilačkim naivčinama obećava dvije, a ponekad čak i tri sreće, najnovija znanstvena istraživanja pokazuju kako ćete ranim ustajanjem iz toplog kreveta prije navući visoki krvni tlak, pad imuniteta i baginu pektoris nego li super sedmicu na lotu. Isto tako kažu da je ključ čovjekovog zdravlja upravo u buđenju bez prisile, po prirodnom ritmu, bez kreštavih budilica, odvratnih zvukova mobitela ili umilnog glasa radijskog spikera koji će vas za dobrojutro izvjestiti da je benzin opet poskupio za ne znam koliko lipa. Čovječe, ne pamtim da su ikada te vijesti u šest nula nula donijele neku dobru vijest!

Ipak, usprkos nehumanim uvjetima, valja nam se prilagoditi i takvim okolnostima pa akutni porast jutarnje mrzovolje liječiti alternativnim metodama.

Otvarajući jutros balkonska vrata, ugledao sam ovo!



Trenutak prije izlaska sunca, zarumenilo se čitavo istočno nebo, a pogled mi u trenu poleti preko Kaštelanskog zaljeva i Marjana na moćne obrise Mosora i Biokova...



Uz miris tople jutarnje kave ne preostaje ti ništa drugo nego da zastaneš i stopiš se s prizorom svečane tišine.
Osjetiš se tako malen ispod tog ogromnog neba, ali opet tako zahvalan što si tu, što postojiš...



Već slijedećeg trenutka, promjene se boje, plamene zore pretvore se u neka sasvim svakodnevna i obična jutra. Tišinu zamjene zvukovi ulične gužve, kolone nervoznih automobila prosviraju neke druge melodije Jadrana.

Ovako je bilo jučer.
A danas?
Danas je novi dan!



Post je objavljen 04.03.2010. u 09:00 sati.