Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Bila sam u Zagrebu, bila sam u Zagrebu!

(euforija iz naslova je parafraza jednog vica čiji punchline glasi: «Idemo u Zagreb, idemo u Zagreb!» pa mi je malo smiješno, ali razumijem ako vama nije.)

Konačno, nakon šest mršavih krava – mjeseci za kupovinu knjiga, bila sam u Zagrebu i odlučila sam kupiti nekoliko knjiga, čisto da proslavim priliku da sam se malo odmakla od užasa svakodnevice i da je praktički svaka obveza koja me može proganjati tristotinjak kilometara udaljena.

Potrošila sam malo više od tristo kuna, a ulov je sljedeći:

1. Mavis Cheek – «Seksualni život moje ujne» (ta knjiga i ja se gledamo već godinama, i ako je ne kupim sama, možda neću imati hrabrosti da je zatražim u knjižnici. Ja postanem tako stidljiva povremeno, što ću)
2. Toby Litt – «Pjesme mrtvih klinaca» (to sam čitala prije jedno stotinjak godina kad je tek izašla, i moram reći da mi se svidjela, neki novi «Gospodar muha». Super mi je bila i njegova «Pronaći samu sebe»)
3. John Dunning – «Knjižarev trag» (te sam knjige kupila dva primjerka – jedan za mene, a drugi za kolegicu koja se također navukla na krimiće s bivšim policajcem – knjižarom Cliffom Janewayem. Ostale dvije, «Knjižarevo obećanje» i «Knjižareva smrt» imam i pročitala sam ih)
4. Mark Crick – «Kafkina juha» (kombinacija kulinarstva i poznatih književnih faca – voc der nat tu lajk?)
5. John Maddox Roberts – «Kraljev gambit» (prvi dio njegove SPQR tetralogije krimića iz starog Rima; čitala sam «Katilininu urotu», mislim da bi vam se svidjela čitava tetralogija)
6. Philip Roth – «Ogorčenje» (čini mi se kao nešto novo, za Philipa Rotha sam čula, ali nikad ništa njegovo nisam čitala).

Inače, trenutno već sigurno tjedan dana čitam «Atlas oblaka» Davida Mitchella i unatoč tomu što mi prilično sporo ide, uživam. Imam još nekakve knjižuljke, ali o tome nešto više idućih dana.



Post je objavljen 03.03.2010. u 10:15 sati.