Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Turistički razvoj doline Vrbasa

Implementacija Plana razvoja turističkih proizvoda...


U okviru projekta razvoja turizma gornje-vrbaske regije pod nazivom "Vrbas - udruženi turistički razvoj doline Vrbasa", koji financira Europska unija, jučer je u Bugojnu održan okrugli stol o temi "Implementacija Plana razvoja turističkih proizvoda".
Projekt već treću godinu implementiraju općine Bugojno, G. Vakuf - Uskoplje i Donji Vakuf, Turistička zajednica SBŽ-a i Županijski zavod za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu kulturno-povijesnog naslijeđa, u suradnji s konzultantima tvrtke Horwath Consulting iz Zagreba.
Sudionici okruglog stola istakli su da je riječ o veoma značajnom projektu s obzirom na to da se njime kreira održiva baza razvoja turističke ponude i ruralnog turizma na području koje, prema obavljenoj analizi, raspolaže jedinstvenim potencijalom, što je garancija dugoročnog razvoja triju lokalnih zajednica i SBŽ-a.
Realizacijom dosadašnjih aktivnosti učinjen je korak naprijed u pristupu sredstvima Europske unije, čiji su predstavnici obećali podršku i u nastavku implementacije projekta.
Rezultati postignuti kroz projekt "Vrbas - udruženi turistički razvoj doline Vrbasa" bit će promovirani u narednim mjesecima a u planu je i izrada web portala, koji će omogućiti pristup svim raspoloživim informacijama o turističkim potencijalima gornje-vrbaske regije. (Fena)




Post je objavljen 26.02.2010. u 08:45 sati.