Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 193 ) - Budući Centar izvrsnosti u Slavonskom Brodu

SLAVONSKI BROD

Potpisan je sporazum o suradnji koji će Slavonskom Brodu, Brodsko-posavskoj županiji i Hrvatskoj donijeti dobru budućnost.

U Agenciji za promicanje izvoza i ulaganja potpisan je Sporazum o suradnji na realizaciji projekta Centra izvrsnosti za obnovljive izvore energije sa specijalizacijom za biomasu u Slavonskom Brodu. Potpisali su ga ravnatelji APIU Sani Ljubunčić, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić i gradonačelnik grada Slavonskog broda Mirko Duspara.

Sporazum koji donosi budućnost Hrvatskoj

- Osnivanje ovakvog centra je rezultat nacionalne opredijeljenosti za ulaganja u obnovljive izvore energije koje, između ostaloga, Agencija aktivno promiče. Centar izvrsnosti za biomasu provodit će edukaciju te istraživanje i razvoj na području iskorištavanja energije iz biomase. Potpisivanjem ovog sporazuma ističe se važnost kako za hrvatsko gospodarstvo tako i za domaće proizvođače iz razloga što će centar u budućnosti pružati usluge certifikacije proizvoda iz biomase te opreme za proizvodnju energije u Republici Hrvatskoj. Brodsko-posavska županija i Grad Slavonski Brod zbog duge tradicije sličnih djelatnosti u tvrtki Đuri Đaković, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu te bogatstva biomase u okolici, idealna su lokacija za smještaj ovakvog centra - rekao je ravnatelj APIU-a Sani Ljubunčić.

Nazočnima se obratio i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić koji je rekao: ''Živimo u vrijeme kada tek gradimo svijest o važnosti obnovljivih izvora energije, a njena istinska važnost tek će se pokazati u ovom stoljeću. Osim kao preduvjet napretka, koristeći obnovljive izvore energije skrbimo i o okolišu, jer ovakvi oblici energije imaju vrlo važnu ulogu u smanjenju emisije ugljičnog dioksida u atmosferu, a uz to povećavaju održivost sustava i smanjuju troškove uvoza drugih energetskih sirovina poput električne energije. Po riječima mnogih, obnovljivi izvori energije su naša budućnost, stoga ih treba što brže prihvatiti, ali i znati njima upravljati.''

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara rekao je kako grad potpisivanjem ovog sporazuma daje punu potporu ovom perspektivnom projektu. Dodao je kako je to jedinstvena prilika za grad Slavinski brod i zbog dugoročnih mogućnosti zapošljavanja i otvaranja radnih mjesta. Potpisom nakon prigodnih govora potvrđen je Sporazum koji će koristiti gradu Slavonskom Brodu, ali i cijeloj Hrvatskoj.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 02.03.2010. u 17:48 sati.