Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Godišnja skupština

Dana 20,02,2010. u vtrogasnom domu održali smo redovnu godišnju skupštinu Kluba Navijača Mladosti Čačinački Alkosi.

Odaziv članova je bio dovoljan da skupština bude legalna i da se sve odluke mogu usvojiti.
Na skupštinu smo pozvali i goste, načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa, predstavnike navijačkih udruga iz okolice (Zdencida, Društvo prijatelja Hajduka i udrugu navijača Dinama)te Radio Orahovicu od kojih su nam došli samo načelnik Mališ , Danijel Nikšić ispred društva prijatelja Hajduka i vladimir Grgurić sa Radio Orahovice (koja je imala i reportažu sa naše skupštine).

San pripremama za skupštinu smo započeli oko 15 sati popodne kada smo ispred bukse naložili vatru za kuhanje graha. Glavni ložač je bio naš Ratar i Bekrija koji je vatru naložio na stari indijanski običaj. Pojasnio nam je to riječima ;" dok sam onomad bio u rendžerima naučio sam neke korisne stvarčice o preživljavanju u surovom okolišu.Da bi uspio zapaliti vatru npr. u šumi moraš se snaći s priručnim materijalom kojeg možeš naći u envajromentu oko sebe ili se.Sve što ti treba za vatru je 1,5 stol za stolni tenis,tronožac za kotlić,lanac skinut sa ursusa najkasnije 48 sati prije paljenja vatre,ceker u koji je kakao miš i 4 komada drva (ne smiju biti veći od podlaktice).Lim od šporeta nije nužan.Zbilja nije problem i preporučam svakom da to proba negdje u Papuku krajem kolovoza.Naravno,potpuno nepotrebno je sačekati da se vatra na kraju ugasi ili se pourinirati po istoj."





Nakon što nam se vatra razplamsala, pristavili smo kotlić a u njemu grašinu i suhog mesa (malo rebarca, malo slanine,debrecinke….)




Uživali smo u hladnoj kiši koja je topila naša promrzla tijela i čekali da se jebeni grah skuha.

Skupština je započela oko 19 sati i 15 minuta.

Predsjednik Bobika je otvorio skupštinu, pozdravio goste te je izabrano radno predsjedništvo iste te se moglo započeti sa dnevnim redom.




Predsjednik je podnio izvještaje o radu udruge u 2009. godini i financijski izvještaj koji su jednoglasno usvojeni. Iz izvještaja o radu ću izdvojiti praćenje nogometaša,košarkaša i košarkašica Mladosti, gledanje rukometnog finala SP-a u našoj buksi i izradu snjegovića, sudjelovanje u pokladnoj povorci, odigravanje košarkaške utakmice protiv veterana za Dan Općine, sudjelovanje u javnoj tribini policije na temu zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, sudjelovanje u humanitarnoj akciji Navijači za Vukovar, gledanje utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije, izrada kapa, majica, zastavica,jastučića i upaljača kao suvenire za prodaju, organizacija kirvajske zabave, sudjelovanje u dočeku košarkašica prvakinja Hrvatske u uličnoj košarci sa sportskih igara mladih, izradili majice za sve članove, organizacja prvog ČUF-a, odlazak na utakmicu hrvatska-Bjelorusija, odlazak u Vukovar na dan sjećanja, organizaciaja nekoliko fešti u buksi, organizacija humanitarne akcije Budimo ljudi (skupljanje pomoči za Kikija) i dali smo svoje predstavnike u Upravni odbor nogometnog i košarkaškog kluba.

Financijski izvještaj neću objavljivat na internetu, bio je pročitan na skupštini i oni koji su ga trebali čuti su ga i čuli.




Nakon toga, izabrali smo Zorana Preradovića za novog blagajnika umjesto Ivice Pleše koi i dalje ostaje u Upravnom odboru KN-a.

Predsjednik je zatim izneo plan rada za 2010. godinu kao i financijski plan koji su također jednoglasno usvojeni
Plan rada je dosta sličan radu udruge do sada pa ga neću pisati jr mi se neda.

Na kraju svojih izlaganja predsjednik se zahvalio svima koji su nam pomogli u radu a to su Općina Čačinci, Jurica Krmpotić, Josip Jambrešić (caffe bar DEF), Liograf Orahovica, Lovačka udruga fazan Čačinci, pekarna Danado Čačinci i Radio Orahovica.

Posebna zhvala ide Stevi Tonkoviću jer nam ustupa svoj traktor i platon kada go mi to zamislimo.


Poslije svih silnih govorancija i pozdrava, prešlo se na najzanimljiviju točku dnevnog reda-razno!




Poslužen je grah i pijača te su pojedinci ostali do kasno u noć, a kad smo popili sve što smo imali otišli smo do Orahovice gdje smo poput pravih klošara žicali cugu i cigare.

Vratili smo se u Čačince oko 4 ujutro te otišli u buksu pogledati borbu Mirka Filipovića i pojesti ono malo graha što je ostalo. A jeli smo ga rukama!

Na kraju smo pokrili 3 junaka koji su spavali u buksi te se zaputili svojim kućama.

Živjela godišnja skupština!


Post je objavljen 02.03.2010. u 15:29 sati.