Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Dark Country (2009)



Sve u svemu: 2,5 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

At the End of the Road... The Nightmare Begins...

Novopečeni bračni par putuje za Las Vegas jednom od brojnih 'samotnih' američkih cesta i putem nabasaju na polumrtvog čovjeka kojemu spremno odluče pomoći, ali izgleda kako tip ima drugačije namjere sa parom i zna ih više nego što su oni mislili...tako se njihov medeni mjesec pretvorio u pravu 'paklenu' vožnju...



Buuuu! O filmu neću previše baljezgati jer sam u istoj noći pogledao i Trick 'r Treat (prethodni post) i ovo mračno djelce, tako da mi je sva želja za dobrim horrorima ostala kod prvotnog filma jer sam od njega dobio puno više nego što sam očekivao. Nisam ni u jednom trenutku pomislio da mi Dark Country neće sve to pokvariti. I, vidi vraga, potvrdio sam svoja razmišljanja. Kako film službeno nije kršten pod horror žanrom, pridobio je titulu mističnog trilera sa povećim brojem horror elemenata, pa ne vidim prevelikog razloga zašto ne bi osvanuo na horror blogu.
Nekako me i prije nego što sam krenuo na gledanje filma mučila prejednostavna radnja. To je tako prožvakana, neinventivna i tisuću puta probavljena radnja koja, osim dosadnjikave priče, nudi i po meni još blesavije likove. Ali, na svu sreću film u svojim pogreškama ima i prednosti.



Na primjer, Ron Perlman, koji u filmu nema neku značajniju ulogu, savršeno vadi ostale glumce iz govana, te mi se čak i Tomas Jane nije svidio kao glumac, a nažalost još manje kao redatelj. Antipatična glavna akterica Lauren German nije mi nikako pasala sa svojim histeriziranjem, pa čak niti u Hostelu II ili u Texas Chainsaw Massacre remakeu, jednostavno mi ta glumica ne ide za horrore ni pod razno.
Još jedna lošija stvar koju moram napomenuti uz film je ta neka vrst pozadinske slike u filmu. Halo, ne kontam čemu film iz 2009. hoće pratiti elemente starijih horrora osim ako se ne radi o nekoj pogrešci ili manjku sredstava za bolju pozadinu? Da vam malo preslikam: prisjetite se nekog filma 70-tih ili početkom 80-tih u kojemu se vozi auto i kamera se prikazuje kao retrovizor, a pozadina izgleda kao da se auto ne miče nego sve ostaje skoro isto. To im stvarno nije bilo potrebno.



I eto...Dark Country je zasigurno jedan od nezanimljivijih filmova koje sam pogledao iz 2009. godine, ali sam mu dao višu ocjenu nasprem komentara jer osim većine loših stvari, nudi i par scena, kadrova, dijaloga koji na neki način vade film iz govana. Heh, ili sam možda samo dobre volje pa sam i Trick 'r Treatu dao preveliku ocjenu kao i ovdje? Ne, to nikako. Ovo je, ja mislim, točna ocjena kakvu zaslužuje. A ta je da više smrdi i jebiga, manje miriši.

Post je objavljen 02.03.2010. u 00:08 sati.