Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 190 ) - Posthumno ''Porin'' Šuteju i Galvanu

ZA DVA VELIKANA

Posthumno je dodijeljen ''Porin'' za životno djelo Šuteju i Galvanu, uz nazočnost mnogih lica sa hrvatske političke i glazbene scene.

U Hrvatskom narodnom kazalištu posthumno je dodjeljena nagrada ''Porin'' za životno djelo Vjekoslavu Šuteju i Darku Glavanu. Na svečanosti su prisutni bili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, ministar Božo Biškupić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, te mnoga lica iz glazbenog svijeta.


Josipović o Šuteju: Znali smo popiti kavu u Kavkazu


Prikazani su filmovi o dvojici velikana, a nagradu su dodijelili ministar Biškupići predsjednik Josipović. Biškupić je nagradu dodijelio Galvanovoj supruzi Danijeli rekavši sve najljepše i o njemu i o Šuteju, dok je supruga bila duboko dirnuta.

- Prvi put sam se susreo sa Šutejom kao student akademije kada mi je profesor rekao da otiđem na diplomski koncert, kako ima jedan mali dirigent, vidjet ćeš da je zgodan i zanimljiv. Na tom koncertu su se zapravo pokazale sve one vrline koje je profesor Šutej nosio kao dirigent kroz cijeli svoj život. Jedno vrijeme sam ga sretao dok je radio u HNK, znali smo popiti kavu u Kavkazu, ali s vremenom se taj kontakt izgubio - ispričao je predsjednik Ivo Josipović svoje poznanstvo s vjekoslavom Šutejom.

Predsjednik je rekao i kako ga se opet sjetio kad je bio u Sevilli i kad su mu rekli da je tamo bio odličan dirigent. Rekao je i kako su opet ostvarili kontakt kad se vratio u Zagreb, a kako mu je iznimno drago da je i njegovu kompoziciju dirigirao i snimio. Naglasak je stavio na to kako će njegovi koncerti na snimkama zaigurno biti dio baštine, a zatim je njegovu nagradu za životno djelo predao njegovoj kćeri Ivani Šutej.

I Vjekoslav Šutej i Damir Galvan rođeni su iste godine, u istom gradu, Rijeci, a i preminuli su u istoj godini. Iza sebe su obijica također ostavili mnogo dobroga.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 01.03.2010. u 18:13 sati.