Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

CRNA PROPAGANDA PLAĆENOG OGLASA

Otkupna cijena mlijeka koju imaju poljoprivrednici po litri predanog mlijeka u mljekaru, najbolje kvalitete, koja je 1.razred, odnosno EU kvalitete iznosi 1,97 kn za litru. Cijena drugog razreda mlijeka je sve ispod 1,97 kn, a najniža cijena iznosi oko jednu kunu. Cijena mlijeka izračunava se prema vrijednosti masne i proteinske jedinice.
To je sada važeća aktualna cijena mlijeka, a njen je izračun objavljen u Mljekarskom listu od veljače ove godine .
Stranicu na kojoj je informacija o cijeni mlijeka objavljujem.

Image and video hosting by TinyPic

TKO JE PLATIO OBJAVU OVOG OGLASA?

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

No u Večernjem listu i u «24 sata» je u subotu 27.2. objavljen ovaj plaćeni oglas pod naslovom « Rast otkupne cijene mlijeka vodi u novo poskupljenje mlijeka na policama».
Koja je tvrtka, kompanija ili institucija platila objavljivanje ovog propagandnog oglasa? Tekst objavljujem u cijelosti!
To je propagandni tekst u kome se iznose neistine o cijeni proizvođača mlijeka po litri u Hrvatskoj.
S obzirom da su poljoprivrednici mljekari za 1. ožujak najavili prosvjede cilj ovog teksta je bio, ali je još uvijek, jer ovaj tekst od nikoga nije demantiran, da potrošače UZ LAŽNO IZNESENE BROJKE uvjeri kako proizvođači mlijeka imaju 3.45 kuna za litru, te da traže 3.91 kunu po litri.
Po svom sadržaju ovaj je oglas crna propaganda, kojom se želi utjecati na mišljenje i stavove kupaca potrošača mlijeka na način da se hrvatske poljoprivrednike počne percipirati kao ljude koji imaju nemoguće i nerealne zahtjeve .
Netrpeljivost i neprijateljski stav građana potrošača prema građanima proizvođačima, konkretno mljekarima, - to je smisao i cilj ovog PLAČENOG OGLASA kojim autori i mozgovi ovog teksta žele doći do situacije koja se zove – ZAVADI PA VLADAJ.

Moram ovdje istaknuti da cijena mlijeka u Hrvatskoj proizvođačima pada, a istovremeno cijena mlijeka u trgovini lagano raste.
Pa tko u tom poretku poslovanja zarađuje?

ZAŠTO SU PREŠUTJELI?
Zabrinjavajuće je i za poljoprivredu i za potrošače i za ukupnu populaciju ove zemlje koja konzumira mlijeko što od subote do ponedjeljka /1.3./dok ja ovo objavljujem, nitko nije objavio demanti na ovaj veoma opasan OGLAS. Nitko, dakle ni s razine Vlade ni Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, kao ni institucija koje su osnovane i rade baš s poljoprivrednicima i za poljoprivrednike, kao što su Hrvatska poljoprivredna Agencija i Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu nije ni na koji medij poslao priopćenje i ukazao na prirodu i svrhu tog teksta- oglasa. To nisu mogli učiniti djelatnici ovih spomenutih poljoprivrednih institucija jer oni imaju nalog da « šute i rade», ali mogli su njihovi čelnici. To im je čak što više i obveza. Novine čitaju , to je sigurno Zašto se demanti nije dogodio.
Zar su ti ljudi izdali interese hrvatskih poljoprivrednika?




Post je objavljen 01.03.2010. u 17:54 sati.