Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/krstatice

Marketing

Spomen ploča na crkvi Srca Isusova u Krstaticama

Odgovor gospodinu Laki Topalović
Poštovani gospodine Laki Topaloviću ,

Držim da je vaše ime i prezime izmišljeno. Jer ta osoba ne može biti iz Krstatica. Međutim vi sigurno potječete iz ovog malog mjesta naše dične Zagore, jer u protivnom ne bi dolazili na groblje u Krstatice. Isto mi je jako drago što je jedan od vaših prijatelja uočio ploču na krstačkoj crkvi , a na kojoj piše : M U Č E N I K DON ANTE LIZATOVIĆ ROĐEN 10.XI.1913. UBIJEN 1.V.1943. U KUKURUZARIMA KOD HRVATSKE KOSTAJNICE ZAHVALNA ŽUPA ZA DAR MUČENIKA SVEĆENIKA. KRSTATICE 2005. GOD.

Kao što je vidljivo iz teksta na ploči da je riječ o katoličkom svećeniku kojeg su ubili 1943. godine, a ovo na ploči ne piše - PARTIZANI _ SRBI. Mislim da je autor to nenamjerno zaboravio, a jako je važno da se to objavi. Drugo da sam ja bio u odboru za postavljanje ove ploče , ja bi je ukopao u kamen crkve, da je možda nebi neki strvinari skinuli.

To su moje primjedbe na ovu spomen ploču.

Kome smeta spomen ploča?

Vi gospodine Topaloviću niste jedini kome smeta istina o našoj krvavoj povjesnici. Dugo ste godina komunističkog režima mirno spavali pokraj krvavih noževa partizanskih koljača nad nedužnim hrvatskim svećenicima, fratrima, i svima onima koji nisu lizali vaše krvave čizme prije i poslije blajburških i inih kržnih puteva hrvatskog naroda.

Danas uhljebljeni na visokim položajima, a koji nisu plod vaše stručnosti , nego vaše podobnosti - prodajete svoju podaničku pamet iz koje izvire mržnja na našu katoličku vjeru i sve one vrednote koje su nas izdigle iznad drugih balkanskih naroda . Zato vam i smetaju sličice na našoj web stranici jer oslikavaju ono što je najsvijetlije u ovom narodu, a nalazi se u malom selu Dalmatinske zagore. Don Ante Lizatović je istinski mučenik i svjedok vjere, nevino ubijen od partizanskih zlikovaca na najsuroviji način. Vi bi htjeli zataškati ove moje riječi , skinuti njegovu ploču sa krstačke crkve, skinuti njegovo ime iz svih medija i knjiga, da vaša podanička duša može veličati antifašističku borbu u kojoj su se događali neviđeni zločini nad hrvatskim narodom.

Zato vas molim da mi ostavite slobodan zrak nad mojim Krstaticama, nad njezinom kamenom crkvom, nad svetom dušom don Antinom, nad svim pokojnim vitezovima našim, nad ubijenim ženama u procesiji krstačkoj. Ti, u velikom gradu, u udobnoj fotelji nemožeš razumijeti moju bol za njima, ali i moje ushićenje što smo ih imali. Jer na koga bi ponosni i gordi bili?

Mučenici naši - snaga su naša u vječnoj borbi ovog napaćenog naroda koji doživljava slobodu kao dan što se rađa –okupan suncem !


Post je objavljen 27.02.2010. u 11:11 sati.