Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

When Prince Charming found Cinderella's slipper, they didn't accuse him of having a foot fetish.

You know you love me.

gossip girl


Prije koje tri godine ukinuli su Veronicu Mars i nastala je nova srednjoškolska razbibriga, no nešto se dogodilo i dignuta je velika halabuka te je uskoro postla guilty pleasure mnogima. Riječ je o Gossip Girl. Neki su već čuli za ovaj fenomen, neki nisu, no nikome nije jasno zašto ju gledaju, ni oni koji ju vole ni oni koji ju ne vole. Naoko, serija nema radnju, stalno vrte jedne te iste fazone i priče, razvoj likova je prisutan a opet nije. Kontradikcija totalne gluposti i genijalnosti u isto vrijeme. Nemojte me pitati što sam sa ovime mislio, ni sam ne znam. Glupa radnja, genijalni pisci.

Manhattan, Upper East Side. Elitna srednja škola koja prati nekoliko glavnih junaka i nekoliko roditelja. Svi zgodni da bi ste, bez obzira na vašu orjentaciju, barem jednom htljei okrenuti nekog protagnoista/icu. Rijetko koja ženska zna što je anoreksija. Lijepo za vidjeti. Serija je svjesna svoje plitkosti i tako se obraća isključivo tinejdžericama, modno opsesivnim likovima i meni. Nikakav Emmy ili Golden Globe. Zlatna Malina? Nikako. Da se dalje ne raspredam u dubinu jer je GG nema, dajem vam 5 razloga zašto bi trebali, ako već niste, uskoro početi pratiti ovo na HRT-u za dva tjedna. Ergo ovaj tajming.

1. Gossip Girl a.k.a. Kristen Bell. Znam, znam, nikad je ne vidite, zapravo kuha sama sranja u seriji, ali nitko tako dobro ne bi mogao pripovjedati i izgovoriti xoxo. Ako niste svjesni kako je njena prisutnost dobra stvar, pretpostavljam da ste novi ovdje. U tom slučaju: dobrodošli.

2. Moda. Van mog okvira zanimanja, no serija je slatkiš za oči, a moda je veliki dio toga. Svi se slažu da je modni dio Seksa v Mestu promjenio adresu i stanuje ovdje u pomlađenom izdanju. Pokretni modni magazin. Grozno površno? Da, ali, oh, tako zgodno.

3. New York. Svaka čast Gilmoricama ili One Tree Hillu, no veliki grad je Big Apple. Nema do tog nekog klišeja, ali što ćemo. Ne bi baš imalo smisla da razmaženi bogati klinci trčkaraju u sred noći sa modne revije na neki tulum u recimo Babinoj Gredi.

4. Blair. Bitch in charge. Chuck. Mother-Chucker. Ovaj duo manipulativnih, odvratno bogatih i kompliciranih likova ima ono nešto. Na n-tu potenciju. Kemija između glumaca i likova je tako snažna da će vas samo njihov kipuće-smrznuti odnos zaljepiti za ekran. Top 5 parova na ekranu. Ikada.

5. Kada pogledate svoj život, ipak vam je drago da niste niti jedan od likova. Možda niste građeni ko Serena, nemate love kao Blair, vaši uspjeh u krevetu nije kao Chuckov, no na kraju dana se osjećate bolje. Zašto? Jer niste naporni manipulativci, a ni vaši prijatelji nisu seksom opsjednuti megalomanijaci.

Ergo, ovaj promo za drugu sezonu ukratko govori ono što sam ja do sada brbljao.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 01.03.2010. u 11:30 sati.