Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ivanugrin

Marketing

Zvona za masone

Početkom godine publicist Mladen Lojkić objavio je knjigu u vlastitoj nakladi, „Masoni protiv Hrvatske“. U njoj rasčlanjuje uzroke i posljedice zbog kojih naša zemlja nakon oslobođenja u Domovinskom ratu biva zatočena u okrutnom dužničkom ropstvu.
Autor tvrdi kako su na svjetskoj pozornici kapitala koncentrirani najbogatiji, koje danas vodi treća generacija potomaka masonstva, okupljenih u Trilateralnoj komisiji te poput hobotnice djeluju kroz Bildeberg grupu, nadzorni Komitet 300 i podstrukture Rotary klubovi, Lions klubovi, Helsinški odbor i Otvoreno društvo, koji svoje krakove neprestano drže u Hrvatskoj.
Lojkić smatra, a kroz poglavlja knjige „Masoni protiv Hrvatske“ to i dokazuje, da su vladari svijeta i novog svjetskog poretka imali znatan utjecaj na političko-zemljopisno rastrojavanje Lijepe naše, te sudjelovali u iskorijenjivanju hrvatskog naroda zbog njegova katoličanstva i stoljetnih veza sa Svetom Stolicom.
Novi svjetski poredak stvara novog amoralnog čovjeka, jer sve svodi na hedonizam i religiju zlatnog teleta. Uz napomenu da se ne može služiti dvojici gospodara, Bogu i knezu ovoga svijeta, Lojkić navodi podatak da se formalni nastavak organizacije masona u Hrvatskoj potvrdio u lipnju 1995. godine na osnivačkoj skupštini Velike lože starih i novoprihvaćenih slobodnih zidara. Već koncem iste godine otkrili su u Zagrebu spomenik u obliku mramorne piramide.
Sve ovo o Lojkićevoj knjizi piše katolički publicist i analitičar Damir Borovčak, te dodaje da je od onih koji su bitno utjecali na noviju hrvatsku povijest, kao prvi među jednakima George Soros, još i danas kontrolor glavnine hrvatskog medijskog prostora.
Zaključno Borovčak ističe kako je slobodno zidarstvo kroz novi svjetski poredak, misionar novog liberalnog društva lišenog Krista i Crkve. U Americi je sve počelo odgojem i prisilom, na način da se uklanjaju kršćanska načela iz škola, to se širi i po Europi, a svjedoci smo da je zahtjev za uklanjanje križeva stigao i u Hrvatsku.
Na kraju postavlja pitanje: Jesu li hrvatski vodeći političari samo lakomisleni ili su prodane duše?
Odgovoriti može svatko za sebe, ali za vašu informaciju, ako niste znali, Stipe Mesić je prije par godina postao rotarijanac, to isto je odavno Mladen Bajić koji je izgleda doživotni državni odvjetnik.
Jeste li se ikada zapitali kako su taj Bajić i Mesić učinili sve da se u Haag privedu i procesiraju hrvatski generali, junaci Domovinskog rata, a s druge strane nisu ni prstom makli glede osude partizanskih zločina poslije Drugog svjetskog rata, na Bleiburgu i Križnom putu, kad su stradale tisuće i tisuće nevinih Hrvata.
Iz istih redova stižu i mnoga udarna novinarska pera, poput Zlatoustog Pijetla koji zna i piše o svemu, pa i o tome kako zvona s nekih splitskih crkava preglasno zvone i smetaju onima koji ne vjeruju(!)
No, ne smetaju crkvena zvona, stvarno ili simbolično, samo našim domaćim masonima. Čitam tako, ovih dana, da masoni žele otvoriti ured u Bruxellesu kako bi lobirali protiv sve većeg utjecaja religijskih organizacija u institucijama Europske unije, najavio je bivši Veliki majstor lože „Grand Orient de France“ Jean-Michel Quillardet, a javlja euobserver.com.
- Masonski bi redovi trebali prakticirati politiku u pozitivnom smislu tog pojma kako bi usprkos svojim podjelama mogli zastupati sekularizam i izraziti neslaganje s pojedinim odlukama europske administracije - izjavio je Quillardet za belgijski dnevnik Le Soir.
Dodao je kako su europske masonske lože podijeljene oko ovog pitanja. Naime, neke se boje kako će otvaranjem ureda u glavnom gradu EU privući pozornost na sebe. No, Quillardet drži kako bi praktični razlozi trebali prevladati nad podjelama.
- Jednog ćemo dana biti u mogućnosti osnovati opću masonsku delegaciju. Na političkoj je razini to moguće, no na financijskoj manje jer imamo beskonačno manje novaca od crkava - objasnio je bivši Veliki majstor.
Prva zadaća briselskog ureda bila bi promocija ideje Prosvjetljenja koja se sastoji od stanovišta da su, kako kaže Quillardet, Europljani prvenstveno građani Europe prije nego židovi, tamnoputi, ljudi iz Magreba, homoseksualci, heteroseksualci...
Quillardet otkriva kako je njegova loža već pokušavala ujediniti sve europske lože. Godine 2007. organizirala je paneuropski kongres slobodnih zidara u Strasbourgu, a 2008. i 2009. isti se skup održao u Grčkoj, odnosno Turskoj. Ove godine europski se masoni okupljaju u Portugalu.
Prije dvije godine i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso po prvi se puta susreo s delegacijom masona.
- Rekli smo mu da osim svojih kršćanskih korijena, Europa počiva na grčkoj i rimskoj filozofiji, renesansnom humanizmu i Prosvjetljenju - kazao je Quillardet i dodao da je iste godine Barroso uputio pismo masonskom kongresu u Ateni kojeg ovaj bivši Veliki majstor smatra svojevrsnim „priznanjem masona“.
I iako ta utjecajna tajanstvena organizacija pomalo izlazi na svjetlo javnosti, još uvijek skriva, kao zmija noge, svoje obrede, inicijaciju i posljedice koje u dušama pojedinaca a i u široj konstelaciji novog svjetskog poretka proizvode njihove ideje i u biti okultna praksa. Premda toga vjerojatno nisu ni svjesni, oni ustvari propagiraju religiju Antikrista.
O svemu ovome možete se uvjeriti čitajući i Verbumovu knjigu „Masonstvo bez maske“, u kojem bivši mason John Salza razotkriva tajne slobodnoga zidarstva.
I dok se Salza, nekadašnji visokopozicionirani američki mason, milošću Božjom izvukao iz kandža toga tajnog društva, dotle kod nas traju pripreme za primanje novih članova u Veliku ložu Hrvatske. Među njima je i petnaest Dalmatinaca koji bi 2012., nakon tri godine „školovanja“ o pravilima slobodnog zidarstva, simbolici i obredima, trebali biti inicirani u ložu.
Sve su odreda intelektualci, vrhunski liječnici, glazbenici, glumci, a spominju se i novinari, zastupnici u Saboru... Što ih tamo vuče, možda ni sami pojma nemaju. Preostaje nam samo moliti za njih: Gospodine, oprosti im, jer ne znaju što čine.



Post je objavljen 24.02.2010. u 22:29 sati.