Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

DRKANJE U DALJ

Dolina glava

Zajedno smo provodili ljetne ferje na selu. Otpratili smo te seljančice kući i ostali suhog kurca. Vraćali smo se makadamskim putem kada je Ezekije Jr. predložio - Hajmo drkati u dalj.
- Ne dolazi u obzir – rezolutno je odbio Goran, moj idol, moj stariji brat.
- Zašto ne? Imaš malog?
- Nemam malog, ali neću drkati u dalj.
- Ma daaaj, pa to je baš fora. To su radili moj stari i njegov kum. Rado se sjećaju tih dana.
- Da si nisu i međusobno pušili?
- No daj Gogi, gdje ti je nestao natjecateljski duh? Idemo prazniti jaja. Tko izgubi plaća pivu – trkao ga je Ezekije u rame. – Mali – obrati mi se – jel'da da i ti želiš drkati u dalj.
- Ne – odgovorio sam.
- Eto vidiš, i on želi drkati u dalj. Što si takav šupak? Ako pristaneš ti pristat će i on. Vidiš da te imitira k'o mladi majmun.
- Slušaj pirgavi, zajebi priču, ništa od drkanja. Razumiješ?


Vrijeme mladenaštva, ljetnih ferja i spolnog buđenja prohujalo je s vihorom. Izgubio sam svaki kontakt sa spomenutim momcima. Čak i sa Goranom sa kojim me je vezalo duboko i prisno prijateljstvo za koje sam mislio da će potrajati čitav život.

Prije godinu i pol dana, šećući centrom grada sa svojom prvorođenom susreo sam dobro raspoloženu majušnu staricu, Ezekijevu majku. Na moje pitanje kako joj je sin, odmahnula je rukom i sjetno rekla gledajući moju kćer – Ah, Ezekije i njegove mačke. Samo ga mačke zanimaju.
Ezekije je omanuo, saznao sam, Ezekije nije završio faks i postao doktor znanosti poput uzoritog dr.Ezekija F. kao što je bilo očekivano. Umjesto toga počeo je voziti bijeli caddy sa zelenim znakom zmije za privatnu medicinsku tvrtku i živjeti sa mačkama. Mačke su postale centar njegovog života. Doista. Do te mjere da je od svoje ljubavi napravio biznis. Postao je uspješan poduzetnik. Vidio sam ga jučer – njega i njegove mace – u nekoj emisiji na TV-u. Pričao je o leglima, o bojama, o kompliciranom uzgoju tih rijetkih arapskih beštija koje odbijaju rodoskrnaviti se, o atipičnoj ovulaciji, dugotrajnom graviditetu, post-porođajnoj depresiji i gubitku mlijeka iz psiholoških razloga, ostalo nisam upamtio. Nema šta, mali debeli ćelavac znao je svoj posao.

Završavam ovaj tekst i pitam se je li Ezekije ikada uspio u svojoj nakani da se natječe u drkanju u dalj? Ako jest, da li je bio uspješan u toj disciplini? Ako nije, da li je vježbao? Ako je vježbao, koliko često? Naposljetku, koliki mu je osobni rekord? Da li poput Blanke ide na 2,09? Dresira li svoje mačke da ga oralno opslužuju? Hrani li najdražu mezimicu produktom svojih jaja, i liže li si guzicu poput pravog mačora tek su neka od pitanja koje me trenutno opsjedaju. Moj život nije lak.


Post je objavljen 24.02.2010. u 15:36 sati.