Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POLJOPRIVREDNICI TRAŽE ONO ŠTO IM PRIPADA

Primila sam ovaj materijal, koji objavljujem, od dviju udruga poljoprivrednika iz Slavonije – Udruge proizvođača mlijeka Osječko baranjske županije i Udruge ratara Donji Miholjac.

Poljoprivrednici traže jedino da se prema njima postupa pošteno, i da ih se ne zakida u onom što im pripada.
Zastoj koji je nastao neisplatom poticaja Ministarstva poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja po zakonskim obvezama koje poljoprivrednicima pripadaju, zaista pokazuje smjelost i resornog ministra i aktualne Vlade da samo ŠUTNJOM prelaze preko svih zahtijeva poljoprivrednika. Ponašaju se kao da ništa ne čuju i misle da će sva potraživanja poljoprivrednika pasti u zaborav.

Međutim poljoprivredna gospodarstva više nisu seoske kučice s domaćim pernatim životinjama u šetnji dvorištem, kada se moglo ponešto prodati s gospodarstva i preživjeti. Danas su to gospodarski sustavi, a imaju ih ljudi koji zahtijevaju ispunjenje obveza, koji više ne mogu živjeti od nekoliko tisuća kuna mjesečno, jer sefinacijske obveze takvih gospodarstava zbrajaju u desecima tisuća kuna. Zato neisplata poticaja i kapitalnih ulaganja stvara rupu u proračunu takvih gospodarstava – pa vlasnici od tih zahtijeva neće lako odustati.

Sam je sebe prevario onaj tko je mislio da će u ovoj gospodarskoj fazi prevariti hrvatskog poljoprivrednika!

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 24.02.2010. u 13:12 sati.