Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Interesni lobi preuzima Pantovčak


Prenosim priopćenje udruge Juris Protecta.

Interesni lobi nakon Banskih dvora preuzima i Pantovčak

Nakon imenovanja glavnog direktora HUP-a Đure Popijača za ministra gospodarstva u Vladi Jadranke Kosor, vodeći ljudi HUP-a okupiraju i Pantovčak. Interesni lobi vodećih hrvatskih tajkuna okupljenih oko HUP-a ne zadovoljavaju se samo kapitalom nego žele kontrolu cjelokupne vlasti. Tako su za članove Savjeta za gospodarstvo imenovani:

- Damir Kuštrak, član GSV-a, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a, zamjenik ministra financija u vladi Ivice Račana, bivši predsjednik Uprave Medike (distributera većine stranih lijekova u Hrvatskoj), član Uprave AGROKOR-a
- Ivica Mudrinić, dopredsjednik GSV-a, član Izvršnog obora HUP-a, član Savjeta HUP-a, predsjednik Uprave T-HT, višegodišnji Tuđmanov ministar i direktor HRT-a;
- Emil Tedeschi, član Savjeta HUP-a, bivši predsjednik HUP-a, predsjednik Uprave ATLANTIC GRUPA;

Novi predsjednik države, dojučerašnji član SDP-a i predsjednički kandidat te stranke, formira mamutski Savjet za gospodarstvo, a za savjetnike imenuje vodeće ljude HUP-a - Udruge hrvatskih poslodavaca, koji zastupaju interese najvećih hrvatskih poduzeća, i koji uglavnom trguju stranom robom i uslugama. Vrlo je čudnovato da predsjednik i njegova dojučerašnja stranka nisu uključile ni jednog člana iz redova sindikata u "Savjet za gospodarstvo". Pojavili su se glasovi da time predsjednikov Savjet za gospodarstvo želi konkurirati Ministarstvu financija i Ministarstvu gospodarstva, a ovo drugo je već pod kontrolom HUP-a.

Da HUP i ministar gospodarstva ne zastupaju interese poduzetnika i građana u Hrvatskoj potvrđuje i činjenica davanja suglasnosti za nove odvjetničke tarife na sjednici GSV-a od 30.11.2009. U toj sjednici su predstavnici Vlade (Đoro Popijač) i predstavnici HUP-a (Damir Kuštrak) nadglasali sindikate nametnuvši im ponovo lihvarske odvjetničke tarife, koje znače daljnju organiziranu pljačku i masovno kršenje ljudskih prava, kako za poduzetnike tako i posloprimce, te ostale građane RH. Više o tome u netom objavljenom članku u Slobodnoj Dalmaciju na:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/92431/Default.aspx

JURIS PROTECTA

Zlatko Zeljko, predsjednik
z.zeljko@jurpro.hr

Post je objavljen 24.02.2010. u 12:44 sati.