Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

NEDORECENOST

Dogadja se nedorecenost i prema sebi samima, ili kako to po nekad biva da sebi skresemo u brtk: autonedorecenosti.
Da se loptamo jednom nezrelom mislju, da je onda zagubimo u nekoj litici zivotne staze.
Da u ponovnom prolazu opet nabacamo na nju, i putem da je pred sobom sutiramo poput Einsteina kad mu se pod nogama nasla necija ispraznjena konzerva.
Slicno u ovdasnjem zadnjem tekstu na temu Jedinstvenog Politickog Sindikata, koji je, vjerojatno radi takve nedorecenosti pobudio jednog od desetak komentatora da dodatno preupita Emailom : dali je ovdje rijec o nekom novom altruistickom pokretu, te nakon sto je jucer teks neobjasnjivo ispario zajedno sa komentarima i dodatnim tekstom o „slobodnim“ izborima, sada tek podsjeca na onu izreku: „ Tele sumom ,baba drumom.“
Taj Jedinstveni Sindikat Rada svih struka ovdje bi trebao slicno izvoditi dribljanje sa ispraznjenom altruistickom konzervom.
Ljudi moji, zar se tog altruizma nismo vec dovoljno naigrali u toku nekog petmilenijskog klasnog „ dobrocinstva“ u neupitnom „davanju“ naseg znojem i krvlju zaradjenog proizvoda nezasitnoj hobotnici drustvenog klasnog monstruma?!
Ili se ovdje mislilo na neki drugi altruizasm, kao mozda onaj ranokrscanski, koji je obavezivao svoje sektaske sljedbenike pod cijenu smrtne kazne neposluha, predaje cjelokupne imavine u posjed njihovih „duhovnih“ poglavara da se njome dobro zire.
Altruizam?! Koje vrste od njegovog sarenog mnostva.
Jeli Komentator imao na umu mozda upravo hrtvatski altruizam u svom punom cvatu, kojim Kosorica tako razigrano zonglira dodatnim patriotskim nametima kako bi njima nahranila nezasitnu drustvenu hobotnicu?
Ili drugi jedan altruizam takodjer aktuelan, moralne vertikale, pomodan kod filistarske osrednjosti, u sticanju plemenitog drustvenog statusa, sa svojim dobrotvornim akcijama?





Post je objavljen 23.02.2010. u 21:23 sati.