Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 179 ) - Kosor: Nastojimo stvoriti okruženje povoljno za ulaganje

PRIVATE EQUITY

Kosor je naglasila kako Vlada nastoji osigurati povoljno okruženje za ulaganja, te očuvati postojeća i stvoriti nova radna mjesta.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor otvorila je 2. konferenciju Private Equity u hotelu Westin u Zagrebu. Na otvorenju su prisutni bili i ministar gospodarstva Đuro Popijač, te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

- Vlada nastoji u sklopu mjera za izlazak iz krize osigurati povoljno okruženje za ulaganja, uključujući i fondove rizičnog kapitala koji mogu biti važni pokretači ekonomskog razvoja, jer doprinose otvaranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta, većem ulaganju u istraživanje i razvoj, te jačanju izvoza - rekla je premijerka Kosor na otvorenju konferencije Private Equity.

Kosor je rekla kako se nada da će do kraja godine Hrvatska dovršiti pregovore za ulazak u EU, te kako će se nastaviti odlučna borba protiv korupcije. Dodala je i: '' Hrvatska je dosad imala malo uspjeha u privlačenju ulaganja pa je Vlada prošlog mjeseca donijela odluku o osnivanju fondova za gospodarsku suradnju s ciljem poticanja razvoja private equity i venture capital tržišta. Vlada intenzivno radi i na stvaranju uvjeta za privlačenje drugih oblika investicija, prvenstveno izravnih stranih ulaganja.''

Vladinu odluku o osnivanju fondova za gospodarsku suradnju predstavio je ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač. Rekao je: ''Fondovi za gospodarsku suradnju zasnivaju se i posluju u skladu sa Zakonom o investicijskim fondovima i temelje se na Odluci Vlade o namjeri sudjelovanja u osnivanju Fondova za gospodarsku suradnju te Pravilniku o uvjetima i postupku sudjelovanja VRH u osnivanju fondova za gospodarsku suradnju.''

Ministar je nglasio da će Vlada putem fondova gospodarskog razvoja za svaku uloženu kunu uložiti dodatnu kunu za ulaganje do najviše milijardu kuna s time da je Vladina obveza prema jednom fondu ne može premašiti tristo milijuna kuna. Fondovi za gospodarsku suradnju se osnivaju na određeno vrijeme do 10 godina te mogu ulagati u društva koja imaju sjedišta u Republici te isključivo i pretežito obavljaju svoju djelatnost na području Republike Hrvatske.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 23.02.2010. u 17:14 sati.