Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Petrinja


Pod motom upoznajmo "Bivšu našu", Plaćenici su se u nedjelju uputili prema Baniji. Dočekalo nas je sukladno najavama krasno vrijeme i još bolji domaćini. Teren izrazito zatjevan i brežuljkast, sa mnoštvom vododerina i rovova iz devedesetih. Snijeg se uglavnom otopio stvarajući prava klizišta zbog kombinacije lišća na blatu, ali zadržao se u koritima i rupama što je na kušnju stavljalo zglobove igrača. Osim par padova i proklizavanja srećom nije bilo ozbiljnijih posljedica. Zazelenilo još nije, pa se vizualni kontakt mogao uspostaviti na vrijeme, ali gusto šipražje je otežavalo kretanje i skretalo kuglice. Počeli smo oko 11:30 i odradili četiri fajta do 16:30.

Plaćenici i Petrinjci

Imali smo blagu prednost u broju ljudi, ali nikakvo poznavanje terena. Stoga smo poslu od početka morali pristupiti kao pravi plaćenici. Nakon što nas je zapovjednik ASK Petrinja doveo do naše baze i pokazao u kojem pravcu je njihova, sve je bilo na nama. Sukladno ranijem dogovoru odmah smo se podijelili u binome i formirali tim na lijevom i desnom boku, dok je vezu među njima u sredini činio još jedan binom. Trojica su ostala čuvati bazu, a plaćenićka desetina se rasporedila u strijelce i krenula češljati teren. Do kontakta je došlo jako brzo i srednji binom je prvi odrađen iz zasjede (pritom pohvala suparniku koji nije zapucao s udaljenosti od par metara). Respavn je bio 15 minuta, tako da se borba i napredovanje s jedne i druge strane, nastavljala čitavo vrijeme.

Plaćenici u osvojenoj neprijateljskoj bazi

Ponata priče, odlično iskustvo za Plaćenike, vrlo zahtjevan teren, odlični protivnici i vrhunski domaćini. Isplatila se prethodna razrada taktike i korištenje vječnih mudrosti Sun Tzua o potencijalnoj energiji terena. Ista pravila vrijede u zračnim borbama (Dog-fightu). Znači, ako se privučeš protivniku na većoj visini i napadneš iz smjera sunca, uspjeh je skoro neminovan. S druge strane, koordinacija među suborcima, međusobno pokrivanje, signalizacija i sređena paljba po protivnicima potvrdili su i mudrost one izreke - Dva loša, ubiše Miloša. Dan smo završili u lokalnoj gostioni uz hladno predjelo i srneći gulaš po simboličnoj cijeni. Uzvratilo se sa domaćim vinom. Dečki s Banije su pravi i nadamo se kako ćemo imati uskoro prilike to ponoviti.


Post je objavljen 21.02.2010. u 22:36 sati.