Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

3. ovogodišnji trening

Iako sam napisao da neću pisati o svakom treningu, spomenut ću par bitnijih, a ovaj je bitan jer ga smatram pripremama za maraton. Ovo je dugački trening po cesti od 34 km.

Trasa je slijedeća: Maksimir - Bukovac - Jazbina - Bačun - Markuševac - Markuševačka Trnava - Bidrovec - Trstenik - Vidovec - Čučerje - Dankovec - Granešina - Novaki - Dubrava - Maksimir.

Možete to vidjeti i na MapMyRun

Iako je padala kiša, bilo prilično svježe, mislim da je bilo 3°C, skupilo se petnaestak trkačica i trkača. Nisu svi išli cijelom dužinom, nego prema svojim potrebama i mogućnostima.

Krenuli smo po Prilesju i ubrzo došli na dosta strmi uspon. Zapravo je cijela staza obilovala usponima, pogotovo u prvoj polovici. Janko je predložio ovu stazu misleći kako nam je Jarun dosadio. Ako mi je Jarun i bio dosadan, sada znam da bih se rađe dosađivao na ravnom, nego se dosađivao na stalnim i iscrpljujućim usponima i spuštanjima. Zanimljiv dio je bio razgledavanje podsljemenskih sela, kućica, kuća, villa i zgrada. Tu bi mogao krenuti na temu urbanizma i izgradnje, o kojima znam manje nego o trčanju, pa ću se ipak vratiti na temu.

Do desetog kilometra je bilo potpuno ugodno. Do okreta odnosno petnaestog kilometra smo naišli i na vodene prepreke, a onda je počelo spuštanje. Kod Čučerja smo imali i mali treking po blatu, po mostićima i sličnom off road terenu. Nakon tog dijela dio grupe počinje ubrzavati i to više nisam mogao pratiti. Raspali smo se na (bar) dvije grupe.

Nakon dvadesettrećeg kilometra sam prestao uživati i počeo je naporan dio. Tu mi je tempo pao na nekakvih 06:15 min/km i počeo sam zaostajati za svojom grupicom. Pokušavajući ih pratiti bez ikakvog intelektualnog angažmana, svi smo otišli predaleko i propustili skretanje, što nas je nagradilo s bonus kilometrima. Slijedi povratak i još jedno oooopako brdo. Spuštanje nas iscrpljene dovodi do Dotršćine. Putem smo izgubili jednu članicu, koja možda nije imala snage za trčanje, ali je pokazala snalažljivost i inteligenciju, koristeći pogodnosti javnog prijevoza i došla na cilj prije nas.

Povratak je bio kroz Maksimirsku šumu, u kojoj sam se nagazio po lokvama. Tu još više zaostajem za svojom grupom jer mi tempo u pojedinim trenucima pada i ispod 07:20 min/km, a na nizbrdici uspijevam "potegnuti" i doći do 06:45 min/km. Koji speed! nut dead

Ovaj trening mi je pokazao koliko sam nespreman. Nedostaje mi dugačkih treninga. Prvih 23 km mi je bilo u redu. Nakon toga je postalo mučenje. blabla

Distance: 33,82 km
Time: 3:28:00
Avg HR: 150
Max HR: 167
Avg pace: 06:09 min/km


U nedjelju sam napravio i 4. trening od samo 7 kilometara.
Noge su mi bile teške. Vidljivo iz prosječnog tempa.

Distance: 7 km
Time: 0:45:25
Avg HR: 130
Max HR: 155
Avg pace: 06:29 min/km


Post je objavljen 20.02.2010. u 23:55 sati.