Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Što sekte nude

Skužio sam u čemu je razlika između religija i sekta. U seksu. Većina religija usmjerena je prema duhovnoj strani čovjeka pa strast i požudu ne gledaju blagonaklono, već ih doživljavaju kao dekoncentraciju i skretanje pozornosti. U sektama, s druge strane, u jednu stvar možete biti sigurni – bit će seksa.

Znate kak izgleda stereotipna slika sekte. Imate tipa u bijelom kimonu, s dugom kosom, bijelom trakom oko glave i 10 sljedbenika. Žive u velikoj kući. Pola dana se mole, pola dana karaju. Prije ulaska, sve pare i nekretnine morate dati vođi. Da vas materijalno ne bi dekoncentriralo. Oni briju na nematerijalno (duhovnost i seksualnost).

Religije briju samo na duhovnost. Materijalno ne podržavaju, ali im ne smeta toliko (koliko seksualnost).

I jedni i drugi vole kad im daš nešto novaca, no religije su tu nešto skromnije i manje zahtjevnije prema pojedincu... između ostaloga jer si to mogu priuštiti – religije igraju na kvantitetu.

Sekte, ako žele preživjeti, moraju loviti bogatu klijentelu. Ili bar onu koja raspolaže kojom nekretninom. A kad već traže puno, moraju nešto i nuditi. A što bolje zvuči od ideje slobnog seksa (i to, u pravilu, svaku noć s drugom)? I prijevremene penzije?

Jedini nedostatak je mali broj članova. Upadneš u sektu, svu imovinu prepišeš na vođu... a onda skužiš da su tamo same brinete. A ti se na plavuše pališ. Sretneš za tjedan dana frenda, on oduševljen, isto upao u neku sektu, tamo same plavuše, uživa! Pitaš frenda jel primaju i dalje nove. Za sad ne, tek na jesen. Osim ak nemaš dvosobni stan, ne predaleko od centra, s balkonom.

I nekak se uspiješ prebacit u sektu s plavušama. Al onda skužiš da plavuše imaju loše sise.

Nađeš na internetu super sektu – same Slovenke! Al, kurac, tebi još samo stari bicikl ostao...


Post je objavljen 21.02.2010. u 03:09 sati.