Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Puhovski: Pilsel nije analitičar

U POČETKU BIJAŠE SKANDAL

Ivo Josipović u samo nekoliko dana dopustio je sebi čak tri skandala, što zbog treme, što zbog nepripremljenosti za funkciju na koju je prije dva dana stupio.

Image and video hosting by TinyPic

Sjetimo se Mate Mlinarića, savjetnika predsjednika Josipovića za selo i poljoprivredu, naime, Mlinarić upravo vraća poticaje koje je dobio, vraća ih iz razloga što nije imao dovoljne prinose na zemljište koje je obrađivao.

Zrinka i Saša - lov na generala

U zemlji u kojoj se zbog mnogo gorih stvari ne diže prašina i u kojoj se ne odgovara za potencijalno puno veće nepravilnosti Mlinariću je ovo uzeto kao nepopravljivi krimen. Što pak neki savjetnici nisu kvalificirani za " savjetovanje ", što zbog nedostatka obrazovanja, što zbog činjenice da jednostavno nisu dovoljno educirani za to područje, nikoga pretjerano ne zabrinjava u Hrvatskoj.

Nemojmo nikako zaboraviti Marka Rakara, kojeg se predsjednik ekspresno odrekao, a nije se odrekao kontroverzne, po Čičku notorne, Zrinke Vrabec Mojzeš, zbog istovjetnih razloga koji su bili dovoljni da " ode glava Rakaru ".


Prema Josipoviću, " Zrinka je puno učinila za Radio 101 dok je taj radio dobro poslovao ", sada pak kada je Stojedinica u višemilijunskim dugovima " Zrinka nije mogla puno utjecati na poslovnu strukturu radija jer ima samo 1.3 posto udjela u vlasništvu tog radija ".

Spomenimo se vječitog lovca na dijamante, Sašu Perkovića, čovjek je puno učinio za demokratizaciju Hrvatske, dopustio je da ga žednog preko vode prevede general koji protiv sebe ima čitav državni i politički sustav jedne zemlje i da to sve javno objelodani putem DVD-a, sjajna podloga za novi Vrdoljakov film, da ne spominjemo Perkovićeve zasluge kada je Josipovića spasio od " paraobavještajnog sustava ", sustava koji ima čak dva aktivista, jedan je vitalni osamdesetogodišnjak dok je drugi, nečiji otac. Čiji? E pa sada da vam sve otkrijemo, " neće proći ".

" U Josipovićevom savjetu za gospodarstvo svi su na strani kapitala, nitko na strani sindikata "


Sve ovo, pa i puno više prokomentirao je Žarko puhovski.

Bivši predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, u dijelu javnosti poznat kao borac za ljudska prava a u onom drugom dijelu te iste javnosti kontroverzni politički analitičar, djelatnost kojom se u zadnje vrijeme najviše bavi, svojedobno je bio suočen s dvije ozbiljne tužbe ( Bedema ljubavi zbog tvrdnje " kako su hrvatske majke svoje sinove izvukle iz JNA da bi ih, istoga časa, utjerale u postrojbe Hrvatske Vojske, čime da su bjelodano posvjedočile protimbu miroljubivosti na koju se inače pozivaju ". i i zagrebačke Hvidre - " Zagrebačka je Hvidra Žarka Puhovskoga tužila zbog nepodkrijepljene tvrdnje kako je jedan hrvatski general usmrtio dijete tresnuvši mu glavicom o zid. " ), analizirao je nove savjetnike, novog hrvatskog predsjednika, Ive Josipovića, ali i neke poteze, sada već bivšeg šefa države, Stjepana Mesića.


- Kako je moguće da predsjednik, koji je rekao da napušta stranku, ali ostaje u svom političkom uvjerenju, dakle, lijevom, osnuje savjet za gospodarstvo, a da su svi u tom savjetu na strani kapaitala a nitko na strani sindikata? - zapitao se Puhovski.

Bivši čelnik HHO-a nije se libio prokomentirati kontroverznog novinara, Dragu Pilsela, čovjeka koji je u mladosti, u blaženom stanju pijanstva, kamenovao Sinagogu.

- Pilsel je dobar, talentiran novinar, ali nije analitičar, ja stvano ne vidim kako će Pilsel biti dobar analitičar, za to treba viša vrsta naobrazbe - naglasio je Puhovski te se osvrnuo na " Zrinkicu " ( Zrnika Vrabec-Mojzeš, ona koja još nije sigurna je li Račan živ ili pak nije ) :

" Zrinku su doveli do situaciije da ima pola Hrvatske na leđima, to je za jednu osobu previše i to će Zrinku sigurno koštati. "

" Pismo 12 hrvatskih generala nije bio državni udar "


- Dobre karakteristike predsjednika Mesića ujedno su i njegove loše karakteristike, on nije smio sebi dopustiti da se svađa s građanima, on smije dati izjavu kako je neka kritika besmislena, ali si ne može dopustiti da polemizira s građanima, da za jednog suca Ustavnog suda kaže kako je toliko ružan da mu ne preostaje ništa drugo nego da nekoga siluje - bio je decidiran Puhovski, kada je prokomentirao Mesićevu opsjednutost sa Vicom Vukojevićem, bivšim sucem Ustavnog suda. Vukojević inače nije jedini čovjek koji je za njegova dva mandata opsjeo Mesića, Pasšalić je također bio omiljena meta bivšeg šefa države, međutim, Mesić Pašaliću nije mogao ništa.

Žarko Puhovski ukratko je analizirao pismo 12 hrvatskih generala s početka ovog stoljeća i Mesićevog prvog mandata.

- Mislim da pismo dvanaest generala s početka Mesićeva mandata nije bio državni udar, nego se radilo o nedopustivoj politizaciji vojske i tu mislim da je Mesić dobro postupio, za razliku od Račana kome bi bilo potrebno barem šest godina da takvo nešto napravi - zaključio je bivši čelnik HHO-a.

Više pogledajte na Tinolovka-news.


Post je objavljen 20.02.2010. u 22:46 sati.