Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

No comment!




„Škola je bila ilegalna, ali profesore nećemo kazniti!“ izjava je v.d. dekanice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta u svezi afere Ljetne ekonomske škole na kojoj su se ispiti mogli kupiti za dvije tri tisuće kuna.

„Osuđeni zbog kupnje ispita i dalje studiraju“ jer pravni stručnjaci tvrde da im sud to i ne može zabraniti.

* * *

U epizodi emisije „A sada u Europu“ G. Milića emitirane 10. veljače Milić je intervjuirao grupu studenata u Brislu i čuo zanimljive stvari.

Ako se studenta uhvati u prepisivanju on gubi pravo polaganja ispita na pet godina. Može ići na predavanja ali ne može polagati ispit. Zato student, koji je uhvaćen u nepoštenoj radnji, prekida studij i odlazi raditi, jer kao ne može polagati ispite, ne može ni položiti godinu. Ne može polagati čak ni ispit za vozačku dozvolu. Jer ispit je ispit bez obzira o čemu se radi.

Jedna studentica iz Hrvatske, koja sada studira Brislu, kada je išla u srednju školu, pa kako nije dobro znala francuski, pogledala je kolegici je li neku riječ napisala dobro, a ona ju je prijavila i zbog toga je dobila jedinicu. Nije se ljutila na kolegicu, jer je to tamo normalno.

Kao kontrapunkt ovakvom odnosu prema prepisivačima emitirane su i izjave učenika elitne VII Gimnazije iz Zagreba u kojoj je ravnateljica poznata nam Ljiljana Vokić, bivša ministrica za prosvjetu i šport, trenutačno angažirana na poslovima „n-te“ reforme školstva.
Evo nekih odgovora o prepisivanju.

Učenici:
To je (prepisivanje) dobar način snalaženja.
Ako se snađeš to je OK.
To svi rade u srednjoj školi, ne možeš naći čovjeka koji to nije radio.
Ja svima dam da prepišu i naljutila bi se da me netko otkuca nastavnici.

Ravnateljica:
Postoje dvije vrste prepisivanja, smišljeno i trenutno.
S moralnog aspekta to nije u redu, a s druge strane treba znati prepisati.
Ja sam uvijek zagovornik da mora vladati kolegijalnost, da moraju jedni drugima pomagati, čak eto tako i na nepošten način.


Post je objavljen 20.02.2010. u 21:20 sati.