Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Ne želim se udati za milijunaša, želim biti milijunašica

Ovo što je u naslovu, najbolji je savjet ženama koji sam ikad pročitala.

Imam 34 godine. Ja mislim da sam jako mlada, ali s nekim mudrim iskustvima u životu. Neudana. Čak i sama. Nemam partnera jer nisam pristajala na polovična rješenja gdje sam znala da to nije to. Nisam se udala zbog drugih. Nisam u vezi zbog drugih. Sama sam zbog sebe.

No, ostavimo to.

Vratih se iz shopinga gdje sam potrošila par tisuća kuna. Ulažem u sebe. Ne zato da bih se dobro udala. Ne želim se bogato udati. Želim ja biti bogata. Ulažem u sebe iz razloga što se družim s poslovnim ljudima. Ne mogu doći u cipelama od 100-tinjak kuna na konferenciju, sastanak ili samo piće poslije posla. Ne mogu nositi torbu koja izgleda kao da je na izmaku života. Ne mogu doći u majici ili košulji kojoj se boja isprala nakon prvog pranja (fuck sve reklame za praškove... btw). Ulažem u sebe jer želim ostaviti dojam žene koja ima stila, ima novaca i onda će dobiti još novaca za svoje znanje i sposobnosti.

Ne mogu si pomoći. Volim lijepe i kvalitetne stvari. Ne moraju biti ime. Samo moraju savršeno pristajati, savršeno izgledati, biti od kvalitetnog materijala i jakooooooooooooooo udobne. Onda ne pitam za cijenu. A košta.....

No, ja ostavljam takav dojam zbog sebe. Ja sam takva. Ne ništa manje, ne ništa više. Onaj tko me upozna, neka zna što imam, što želim i ispod čega ne idem. Onaj tko me hoće u svom poslu, neka zna da će platiti jer, ja sam kvaliteta i nosim kvalitetu. U znanju i u odjeći.

No, želim si sve sama priuštiti. Ne želim da mi drugi kupuju. Hoću samo da imaju na umu da kupujem kvalitetu i udobnost i da me u skladu s time trebaju plaćati u mom poslu.

Ja se ne želim udati za milijunaša. Ja želim biti milijunašica. Izuzev ulaganja u obrazovanje, to traži ulaganje i u izgled. Ne mogu prodavati priču o kvaliteti, a ne znati kako kvaliteta izgleda. Ne mogu pričati o ekskluzivi, a ne znati kakav je osjećaj nositi i imati ekskluzivu.

U biti je blog otišao u drugom smjeru od onoga što sam željela ispričati, ali zaključak stane u rečenicu:

Ne želim se udati za milijunaša i tražiti da mi kupi ono što volim i želim, želim biti milijunašica... zato samo tražim da me plate u skladu s mojom kvalitetom znanja i života.

Onima koji to čine i činit će ubuduće, hvala.



Post je objavljen 20.02.2010. u 20:48 sati.