Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Malo drugačija kupnja u centru grada

Danas je subota, dan za kupovinu. wink
Iako današnji kišni dan baš nije kao stvoren za šetkanje po gradskim dućanima, već više za kupovinu u velikim shopping centrima sa natkrivenim garažama gdje dosadnopadajuću kišu nećete ni primjetiti, svejedno ću vam dati pokoji prijedlog za ne posve konvencionalnu kupnju. A ono što je zgodno kod svih tih dućana je to što se nalaze u samome gradskome centru i možete svratiti do njih bilo kada kad ste u centru i imate malko slobodnog vremena.
(Namjerno vam ne dajem točne adrese ovih dućana nego samo približnu lokaciju, red je da i vi malo pronjuškate uokolo, a ne da vam sve serviram na pladnju wink)

Krenimo po Ilici od Britanca, na sjevernoj strani Ilice, nedaleko Konzuma na ćošku Britanca, nalazi se second-hand dućan "Šlic". Neobična reklama, stara vrata sa natpisom, vas upućuje u haustor, a slijedeći natpis kazuje da se trebate popeti zavojitim stubištem na prvi kat gdje se u jednom stanu nalazi taj šareni dućan. Izbor stvari u trgovini je dosta zgodan, na stalažama u dvije sobe ima kojekakvih "retro-krpica", provjerite sami ima li tamo i štogod vama zanimljivog!


Originalna reklama, zar ne? Snimio: Vanja


Stubištem na prvi kat ... Snimio: Vanja


Brdo robe u dvije sobe nekadašnjeg stana. Snimio: Vanja

Gotovo na istom dijelu Ilice, ali sa druge, južne, strane nalazi se u haustoru atipični kineski dućan nazvan "Kineski zid". Atipičan je zato što je to kineski dućan sa najdužim stažem u gradu, na tome mjestu je već više od deset godina, zatim stoga što u njemu oduvijek radi jedna nekineskinja, gospođa u srednjim godinama, a i zato što se u njemu prodaje nešto kineske (azijske) hrane i tradicionalnog kineskog nakita i odjeće umjesto klasičnog kineskog tekstilnog "štanceraja".

Malo dalje prema Trgu, u haustoru nakon Obrtničke komore (tamo gdje su i cipele "Valek"), se nalazi trgovina "Latino shop" u kojem se prodaje nakit i ukrasni predmeti porijeklom iz Kolumbije, trgovina je u vlasništvu hrvatsko-kolumbijskog bračnog para, a kolumbijki Alejandri često svraćaju u poset ostali zagrebački latinoamerikanci.

Dalje prema Trgu, u blizini Bennetonova dućana kod Gundulićeve ulice, duboko u haustoru, se nalazi trgovina "Punkt 13" sa kolekcijom dječjih artikala posebne vrste. Nekima se to sviđa, a nekima ne, no tko voli nek izvoli, tu se mogu kupiti majice za klince sa natpisom "Kid Vicious", dude sa nacrtanim drakulinim zubima i slični artikli.


Ulaz u haustoru u dućan "Punkt 13". Snimio: Vanja


"Kid vicious" wink. Snimio: Vanja


"Hozntregeri" za bebe. Snimio: Vanja


Izlošci. Snimio: Vanja

A za kraj, u fair-trade dućan "Sedma planeta" u Tkalčićevoj, o kojem ste već čitali na ovome blogu, je došla nova roba pa svratite i tamo!


"Sedma planeta" u Tkalčićevoj ulici. Snimio: Bead by bead


Post je objavljen 20.02.2010. u 09:53 sati.