Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ktmazoretkinje

Marketing

cheerleading

VRLO KRATKO O CHEERLEADINGU
Cheerleading je u Europi i svijetu najmasovniji i najpopularniji sport ženske populacije, ali s njim se bavi i ne mali postotak muškaraca. Sastoji se od složenih koreografija koje u sebi sadrže sve vrste plesnih koraka, gimnastičkih i akrobatskih tehnika te posebnih i specifičnih cheerleading elemenata. Pored navedenog jednako je važna i sposobnost umjetničke prezentacije kako osobne tako i grupne.
Cheerleading je u svakom pogledu težak i složen sport. U edukativnom dijelu je to zahtjevan, permanentan i dugotrajan proces koji iziskuje visok stupanj kondicijske i tehničke pripremljenosti učesnika i stručne osposobljenosti trenera i voditelja. Logistički je relativno skup zbog općih troškova, treninga, natjecanja, kampova, smotri i ostalih nastupa, konstantnog stručnog usavršavanja voditelja te potrebe za velikim brojem materijalno-tehničkih sredstava, opreme i rekvizita, ali ...
... kad stignu nastupi, natjecanja i rezultati napornog rada, veselijeg sporta za učesnike i gledatelje nema...

Cheerleading je u Hrvatskoj mlad sport iako je „rođen“ 2. studenog 1898, godine na University of Minnesota kada je šest studenata izvelo prvu cheerleading koreografiju. Interesantno, danas većinski ženski sport, sve do 1923. godine bio je isključivo muška privilegija.
Cheerleading-om se u svijetu bavi ne mali broj političara, sportskih i estradnih zvijezda kao npr. George W.Bush jr., David Beckham, Britney Spears, Madonna, Robbie Williams, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Angelina Jolie i mnogi drugi, a razlog toga se može naći u izjavi sadašnjeg predsjednika SAD-a Baracka Obame koje je, nedavno, na upit novinara lista „Time“, „Koji vam je najdraži sport?“, odgovorio:
„Sport koji uvijek i svima donosi zadovoljstvo, veselje i uspjeh je cheerleading


Post je objavljen 19.02.2010. u 20:49 sati.