Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/visionthing

Marketing

Sretan Rođendan!

Danas bi htio čestitati 20-ti rođendan moj najdužem polovnom suradniku, ali i velikom prijatelju, zaslužnom za mnoge drage trenutke, inspiraciju i razvitak mene samog kao osobe, bez kojega definitivno niti moj život ne bi bio zanimljiv kao danas.

Dragi Adobe PHOTOSHOP, sretan ti rođendan ;)


Iako sam nešto stariji od njega, družimo se od njegove 3. Verzije.
No dobro, poslovno od verzije 4. (legalno od 5.5 :P ).

Stoga mi je i zanimljivo danas se osvrnuti i vidjeti kako smo rasli i razvijali se zajedno. Od mog prvog radnog MAC-a pa do 'fala Bogu, prvog vlastitog PC-a. OD Windowsa 3.11, do win 95 i prve Photoshop WOW Book. Pa sve do danas i Photoshopa CS4 Extended...

Inače nisam pobornik velikih kompanija, ali Adobe i Photoshop, danas su mi zacijelo nešto bez čega ne bi mogao više zamisliti život, dizajn i fotografiju. I to baš u onoj mjeri kao što većina ljudi ne bi mogla zamisliti isti bez recimo tekuće vode ili električne energije.

Valja napomenuti da u zadnjih 20 godina Photoshop nije postao tek jedan od mnoštva računalnih programa,
nego jednostavno JEDINI pravi program za obradu fotografije i bez obzira što na tržištu postoji još mnoštvo dobrih programa niti jedan se ne može mjeriti sa Photoshopom.
Tako je sam Photoshop i kulturološki fenomen, čak i u smislu da je gotovo jedini program koji ima i svoj glagol.
Jer kao što ćete pomoću popularne Internet tražilice nešto proguglati, tako nešto možete i „fotošopirati“.

Za kraj, jedva čekam travanj pa makar i malenu najavu novoga Photoshopa CS5, jer pošto nisam baš financijski u mogućnosti sada tulumariti sa Photoshop ekipom po Nevadi, drago mi je da mi je The National Association of Photoshop Professionals (NAPP) omogućio da barem njihovo predavanje i urenebsan show popratim uživo putem interneta i bacim malo pogled na ono što nam se sprema.

Jer da si mogu priuštiti od sljedeće srijede do petka zacijelo bi bio na PHOTOSHOP WORLD EXPO-u, Orlando, Florida.

Nadam se da je ispred nas još puno godina inovacije, svežine, kreativnosti i suradnje ;)



<

Post je objavljen 19.02.2010. u 06:43 sati.