Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

HDZ BiH OPĆINSKI ODBOR BOSANSKI BROD

Sastnak Općinskog odbora HDZ BiH Bosanski Brod, održan dana 13. siječnja 2010. godine u l8 sati u prostoru župne kuće u Bosanskom Brodu.

Sastanku je nazočan i Josip Jerković, predsjednik RO HDZ Posavina, koji je istodobno i član ovog općinskog odbora. Kao gosti sastanku je nazočan bio dekan Derventskog dekanata vlč. Franjo Tomić i župnik župe Novo Selo vlč. Anto Trgovčić.

Sastanak je vodio Ivo Mijić, predsjednik Općinskog odbora.

Nakon usvajanja dnevnog reda i provedene rasprave, doneseni su slijedeći

Z A K L J U Č C I:

Ad.1. Usvojen je zapisnik sa zaključcima sa sastanka Općinskog odbora HDZ BiH Bosanski Brod, sa sastanka održanog 02.10. 209. godine.

Ad.2. a./ Odmah pristupiti aktivnosti tako što se obvezuju svi članovi ovog odbora da utvrde koji članovi njihove obitelji nemaju CIPS osobne iskaznice da istim pruže pomoć u njihovom vađenju ili da osiguraju da se isti prijave za glasovanje u odsutnosti.
b./ Zadužuju se Predsjednici mjesnih odbora da među svojim članstvom izvrše reviziju članstva i da utvrde da li imaju CIPS osobne iskaznice, te ako nemaju da istima također pomognu iste ishoditi ili da osiguraju da se mogu prijaviti za glasovanje u odsutnosti. Rok odmah.
c./ Ovaj odbor potvrđuje svoju opredijeljenost da u narednim izborima u BiH izađe sa zajedničkom listom stranaka sa hrvatskim predznakom i to samo sa onim strankama koje su spremne prihvatiti fer suradnju na tome. U svezi prošlog koaliranja sa HSS-NHI BiH još jednom je ukazano da takvu «suradnju» koju su oni vodili odlučno se odbija, te da s istima tražiti model suradnje koji neće moći biti izigran.
d./ U svezi rečenih zaključaka što prije održati sastanak na razini predsjednika općinski, županijskih i regionalnih organizacija stranaka s našeg područja.
e/ Do narednog sastanka predsjednici mjesnih ogranaka dužni su predočiti plan potrebitih sredstava za realiziranje aktivnosti pod a. i b. ovih zaključaka, te da predlože na koji način vršiti pravdanje sredstava koja bi osigurala se za ove izborne aktivnosti.

Ad.3. a./ Pozdravlja se obilježavanje 20 godina HDZ BiH i u našoj sredini, te se daje sva potrebita potpora.
b./ Zbog svojih izuzetnih zasluga kao osnivači HDZ BiH na prostoru općine Bosanski Brod i šire, te u pripremi obrane hrvatskog naroda od agresije, predlaže se da : 1. Ivan Kopljar, koji je 1992. godine poginuo kao pripadnik HVO i 2. Mato Kuprešak, koji je u međuvremenu preminuo, dobiju priznanje u prigodi 20 godina HDZ BiH.
c/ Zbog svojih zasluga u utemeljenju HDZ BiH na prostoru općine Bosanski Brod i cijele Bosne i Hercegovine kao i u obrani hrvatskog naroda od agresije za najviše priznanje povodom 20 godina HDZ BiH predlažu se: 1. Davor Čordaš i 2. Josip Jerković.
d/ Zbog svoga uspješnog rada kao Predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Bosanski Brod i zbog svoga doprinosa u obrani hrvatskog naroda kao pripadnik i časnik HVO i kao jedan od zapovjednika 1o1. BB brigade HVO, predlaže se da priznanje dobije i Ivo Mijić.
e/ Preporuča se Predsjedniku RO HDZ BiH Josipu Jerković da prenese u više razine HDZ BiH da se razmotri da se priznanja u prigodi 20 godina HDZ BiH dodjele i još nekim drugim dugogodišnjim članovima HDZ BiH. Za jedno takvo priznanje tajnik je predložio da se da Luki Vukoje, koji je kao član HDZ i pripadnik HVO kao jedan od prvih poginulih pripadnika HVO na ovom području.

Ad.4. a./ Odmah pristupiti reviziji članstva da se utvrdi tko je zaista voljan biti član HDZ BiH i tko je voljan u potpunosti nositi i izvršavati obveze kao član i biti istinski član stranke, kako bi se samo za takve mogle izraditi članske iskaznice i za njih platiti članarina. Za ovo se zadužuju predsjednici MO. Rok 15 dana.
b./ Ivo Gavrić, kooptira se u Općinski odbor HDZ BiH Bosanski Brod i isti se kao član ovog odbora zadužuje za informiranje medijskog praćenja rada ovog odbora
i rada stranke na našem području.
c./ Donosi se odluka o utemeljenju Mjesnog ogranka HDZ za područje Kričanova., te se Nikola Gavrić zadužuje da pripremi utemeljiteljsku skupštinu istog. Svu aktivnost dužan je koordinirati sa Predsjednikom i tajnikom OO HDZ BiH Bosanski Brod.
d./ Po pitanju najave izmjena Zakona o prebivalištu RH da se obavi razgovor sa čelništvom županijske organizacije HDZ Brodsko-posavske županije, kao i gradske organizacije HDZ Slavonski Brod. Ovo stoga, kako bi se o tome dobilo što više informacija i da se na vrijeme ukaže da bi nemogućnost zadržavanja dva prebivališta u RH i BiH, dovelo do potpunog zastoja u povratku Hrvata u BiH i do masovnog iseljenja iz BiH. Od naših članova višim razinama HDZ BiH i tijelima vlasti traži se da se odmah odgovarajuće reagira i da se na narednom
sastanku upoznamo o rečenom.
e./ Pohvaljen način dosadašnjeg rada Josipa Jerkovića kao člana i dužnosnika HDZ BiH i kao Šefa ureda za povratak Vlade ŽP na pomoći koju pruža povratnicima, a naročito župama i župnicima na prostoru naše općine i šire, te je istaknuto da je njegovim angažiranjem i angažiranjem Davora Čordaš najvećim dijelom osigurana novčana sredstva za obnovu u ratu porušenih župnih kuća i crkava, te druga pomoć u obnovi i povratku Hrvata na ovo područje BiH.
f) Po pitanju ratne štete i o upitnicima koje dostavlja udruga «Vrata Bosne» i njen predsjednik Jakov Lepan, zaključeno da po ovom pitanju stranka još nema svoj stav.To je osobna stvar svakog pojedinca. Stav stranke da se svima koji se žele vratiti mora osigurati održiv povratak i to je za HDZ BiH prioritet.




Post je objavljen 07.02.2010. u 23:21 sati.