Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Slavko Marin, Davor Čordaš i Josip Jerković u radnom posjetu općini Bosanski Brod

Predsjednik Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Slavko Marini, potpredsjednik Republike Srpske i član Državnog povjerenstva za izbjeglice i raseljene osobe BiH Davor Čordaš i šef Ureda za povratnike Županije Posavske Josip Jerković, dana 15.2.2010. godine posjetili su općinu Brod te održali radni sastanak s načelnikom općine Milovanom Čerekom i susreli se sa predstavnicima hrvatskih obitelji prognanika sa područja općine Brod, s ciljem potpunog sagledavanja problema povratka i definiranja konkretnih aktivnosti za rješavanje problema povratka na području ove općine.

Također, ovom prigodom nazočili su predaji ključeva za 9 hrvatskih obitelji korisnika obnovljenih stambenih jedinica u okviru Projekta obnove ratom uništenih individualnih stambenih jedinica za koje je Ministarstvo za ljudska prava izbjeglice BiH osiguralo, a Povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH odobrilo sredstva u iznosu od 250.000,00 KM. Pored toga Ministarstvo za ljudska prava izbjeglice BiH osiguralo, a Povjerenstvo za izbjeglice i raseljene osobe BiH odobrilo sredstva u iznosu od 150.000,00 KM za projekte Održivog povratka i elektrifikacije povratničkih naselja u općini Brod.
Implementator ovih projekata je općina Brod. Važnost ovoga projekta je time veća zbog činjenice da na području općine Brod ima 3232 evidentirane osobe za povratak koje očekuju rekonstrukciju 886 individualnih ratom uništenih stambenih jedinica.






Post je objavljen 16.02.2010. u 23:15 sati.