Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 169 ) - Ponovno na ulici zbog Varšavske

500 PROSVJEDNIKA

Kako ne odustaju pokazali su Pravo na grad i Zelena akcija te mnogobrojni građani koji su u ministarstvo došli sa zahtjevom za inspekcijski nadzor i ukidanje Detaljnog plana uređenja predviđenog bloka ulica.

Petstotinjak aktivista i građana okupilo se na Trgu Francuske Republike kako bi mirnim prosvjedom pokazali da se i dalje bore za Varšavsku. Naime, iako ih je interventna policija uhitila čak 23 u živom zidu za Varšavsku oni se i dalje bore protiv gradnje poslovnog kompleksa na Cvjetnom trgu, samo na druge načine.

Kako smo doznali od aktivista Prava na grad i Zelrne akcije oni traže inspekcijski nadzor i ukidanje Detaljnog plana bloka koji Hoto grupa planira urediti, a traže ga zbog kršenja Zakona o prostornom uređenju i gradnji te očuvanju kulturnih dobara. Zbog toga su u resornom ministarstvu tražili da se pozitivno riješi žalba stanara Varšavske ulice.

Svi koji su sudjelovali u živom zidu ispred ministarstva išli su osobno u ministarstvo tražiti ono za što se bore, predajući zahtjeve, tako da su službenici u ministarstvu morali raditi duže nego što im je radno vrijeme s obzirom na to da im je dužnost ostati dok god imaju klijente. Red se protezao od ministarstva čak do 150 metara dužine što jasno pokazuje koliko ih je posla nakon radnog vremena čekalo.

Posjetimo, 10. veljače održan je prosvjed za Varšavsku ulicu na kojem se okupilo nekoliko tisuća ljudi, a koji su se unatoč nevremenu borili za svoj cilj. Gradonačelnik Grada Zagreba tog dana je izjavio kako on projekt HOTO grupe potpuno podržava, te kako je on važan za ovaj grad. Te noći uhićena su 23 aktivista, a dvije udruge organizatori najavili su još žešću borbu za ulicu. Deset dana kasnije ponovno su u akciji, samo na Trgu Francuske Republike.

Više pogledajte na Tinolovka-news.

FOTO ZAPIS:


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket



Post je objavljen 17.02.2010. u 19:46 sati.