Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

"PRAVO NA BORBU - MANIFEST ZLOČINA KOMUNISTIČKE PARTIJE"

Poštovani blogeri i komentatori, u ovome postu donosim novinarsko izvješće sa promocije nove knjige o komunističkim zločinima koja je nedavno održana u Zagrebu:


''Nakon pada Berlinskog zida komunisti su u Hrvatskoj nastavili vladati''

GORAN JURIŠIĆ


Photobucket
Fotografija Copyright G. Jurišić

Iako autor knjige ''Pravo na borbu'' nije imao sreće oko dolaska nakladnika, knjigu je ipak bez problema predstavio sam.

U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića /u Zagrebu, Trg Petra Preradovića/ održana je /15. veljače 2010./ promocija prve knjige Gorana Jurišića. Riječ je o knjizi ''Pravo na borbu – Manifest zločina komunističke partije '' koja je prva od planiranih pet dijelova.

Autor je naglasak stavio na to da je knjiga objavljena zahvaljujući Udruzi građana Essegg iz Županje jer su ga svi nakladnici u Zagrebu odbijali s objašnjenjem kako tema njegove knjige nije
nešto što zanima čitateljstvo.

- Mogu na kraju biti zadovoljan da mi je uopće netko htio tiskati knjigu s obzirom na temu koja je ovdje obrađena. U svih pet knjiga obrađena je kompletna povijest pojma komunizma i komunističkih zločina koji su uz to poviješću povezani. Od Karla Marxa i Manifesta komunističke partije, pa sve do pada Berlinskog zida obrađeno je u knjigama, uključujući i postkomunističko razdoblje. Na primjer u Hrvatskoj posljednjih 20 godina, znamo da je komunizam u Europi 1989. godine doživio opći slom, međutim u mnogim istočnoeuropskim zemljama, pa i u Hrvatskoj su komunisti ostali na vlasti u kontinuitetu - rekao je Goran Jurišić, te je dodao:

''Devedesetih godina su disidenti komunizma i bivši komunisti preuzeli vlast od bivših komunista, a nakon drugih demokratskih promjena 2000. godine su opet bivši komunisti preuzeli vlast od bivših komunista. To kolo se opet okreće i izgleda kao da je potreban neki čarobni štapić da bi se izvuklo iz toga, da bi na vlast došli ljudi koji nisu nikad bili komunisti. U Hrvatskoj nema naznaka da će se nešto u tom pogledu promijeniti.''

Autor je naglasio kako smatra da je tema komunizma nedovoljno istražena /u Hrvatskoj/, a kako se pri pisanju koristio dokumentima, brojnim dokumentarcima, člancima iz novina i slično. Promocija njegove knjige se nastavlja, a predstavit će je diljem Hrvatske.


Izvor: Tinolovka-news. http://tinolovka.blog.hr

Na promociji je nazočan bio uvaženi gost koji je pionir u Hrvatskoj u rasvjetljavanju zločina komunizma, predsjednik Hrvatske stranke prava 1861., g. Dobroslav Paraga, i sam žrtva komunizma i montiranih političkih sudskih procesa u Titovoj Jugoslaviji i u Republici Hrvatskoj, bivši politički zatvorenik savjesti u komunističkom logoru na Golom otoku, i podnositelj kaznenih prijava za ratni zločin protiv nekih osnovano osumnjičenih zločinaca poput komandanta vojne Ozne u Krapini iz 1945., poručnika Hršak Stjepana, osnovano osumnjičen za izvršenje zločina masovnog ubojstva oko 12.000 hrvatskih ratnih zarobljenika i zarobljenih hrvatskih civila u Maclju kod Krapine, 1945. godine, i dr., te je promociji knjige o povijesti komunizma i komunističkih zločina bio nazočan i jedan inspektor i istražitelj iz odjela za ratne zločine krim-policije, čiji je odjel MUP-a istražio sva relevantna mjesta zločina poput Jazovke, Maclja, Tuškanca, Teznog i Kočevskog roga, Samobora i dr. odnosno vodio istragu o partizansko-komunističkim ratnim zločinima, zločina protiv čovječnosti i zločina genocida iz svibnja/lipnja 1945. protiv osnovano osumnjičenih i kazneno prijavljenih, te je krim-policija sav istražni materijal sa dokazima i svjedocima predala Državnom odvjetništvu RH koje čeka da na vrbi rodi grožđe kako bi podiglo optužnice, jer bez optužnice nema ni suđenja partizansko-komunističkim i udbaškim zločincima.


CBK

Photobucket



Post je objavljen 17.02.2010. u 11:55 sati.