Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Karlovački subotnji turniri – 12. 02. 2005.

Igrano je u Gradskoj knjižnici Karlovac.

A grupa
- Go na ploči 19x19 - po dvije partije međusobno. Kup system (na ispadanje). Partije prednosne po razlici u kategorijama -2. Vrijeme za razmišljanje 30 minuta po igraču i byo-yomi 15 sekundi za potez.

Polufinale:
Ivica Glasnović - Natko Katić 1:0
Hani Al Salih - Mihael Glasnović 1:0
Finale:
Hani Al Salih - Ivica Glasnović 1:0


B grupa
Atari-go prema kategoriji na ploči 9x9 - po dvije partije međusobno. Sistem odabira parova i izračuna redoslijeda je bio švicarski.
Krajnji redoslijed je bio:
1. Mislav Štefok 6. interna kategorija, 11 bodova i sos 47(346)
2. Zdravko Kovačić 25. kyu 10 bodova i sos 39(315)
3. Karlo Jurković 2. interna kategorija, 10 bodova i sos 48(345)
4. Leonarda Blaškić 3. interna kategorija, 7 bodova i sos 45(369)
5. Dominik Humjan 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 52(341)
6. Antonija Markulin 3. interna kategorija, 6 bodova i sos 48(291)
7. Mihovil Štefok 3. interna kategorija, 4 boda i sos 60(325)
8. Helena Hastor 5. interna kategorija, 4 boda i sos 54(339)
9. Dorian Blaškić 2. interna kategorija, 0 bodova i sos 6(48)
Već dugo nismo spominjali go zbivanja u Karlovcu, što ne znači, da ona ne postoje. Redovno, svaku subotu u Gradskoj knjižnici sa početkom u 10:00 sati počinje Go, na kojem se redovito skuplja lijepa hrpica gogića. Posebno su aktivni, u posljednje vrijeme, i Karlovački veterani: Mihael i Ivica Glasnović, Natko Katić, Hani Al Salih, Dominik Čavlović, a ponekad navrate i Roko i poneka Paljugica i Ivana Uzelac i ostali.
No od jeseni se počela okupljati i neka nova ekipa. Dva razreda su došla u posjet knjižnici, kako bi vidjeli taj Go. Tako se među njima izdvojila grupa novih igrača. Njih desetak gotovo ne propušta naše subotnje susrete. Mislav, Zdravko, Helena, Leonarda i Dorian, Antonija, Mihovil, Karlo i mnogi drugi. Ti novi uopče nisu slabi igrači. Zdravko Kovačić je sudjelovao i na Velikom Finalu Zimske škole. Čak će uskoro neki od njih zaigrati na prostor i priključiti se A-grupi!
I ovu subotu je naše druženje okupilo desetak natjecatelja. U A-grupi je ovaj put slavio Hani, prvo dobivši Mihaela, a zatim i Ivicu. Mihael je nedavno imao nesretan događaj, pa i potres mozga, te nam se još oporavlja. Nije bio u stanju igrati još jednu partiju, pa smo Natka postavili na treće mjesto. Pod zadnje su turniri ove jaće skupine vrlo intenzivni i borbeni, svi igrači su si blizu po snazi i borbe su vrlo zanimljive.
U B-grupi se ponovno sve odlučivalo između Mislava i Zdravka, što je običaj B-grupe. Heleni, koja je po kategoriji njima najbliža, ovaj put nije išlo, ali zato je došao Karlo, kojem je ovo drugi put bilo. Karlo je dobro namučio ove sa vrha. Po prvi put nam je došao Dominik Humjan, Hanijev prijatelj, i zaigrao vrlo dobro. Pomalo dolaze novi igrač. Susreti postaju sve zanimljiviji! Bravo i za Leonardu i za Dominika i za Antoniju i za Mihovila i za Helenu i za Dorijana. Svi su super!
Tako smo se dobro razonodili, pogledali i crtić, koji zbog novih ponovo kreće od početka. Lijepo nam se bilo družiti i nevoljko smo krenuli kući prema finim ručkovima. Iako, sljedeća je subota blizu i sve će nanovo krenuti.
Zvonko


Post je objavljen 14.02.2005. u 14:40 sati.