Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Hvala ti Ivo za Novi,Novi,Novi Plamen.
Kako mu se trag vec bio zameo, moram priznati da mi je nedostajala Jasnina koluma .
Pretpostavka da je taj nas drustveni Slon sa svojim bitnim reformatorskim teretom ulastenog intelektuastva u daljnjoj potrazi za nekom novom staklarnicom gdje takodjer treba uvesti svoj „red“, sada se pokazala i svojom naslovnom stranom posma uvjerljivo.
Od kako je taj drustveni prokurator prvo utrcao na svjetsku scenu, pocetkom 20. stoljeca, da svojim reformatorskim injekcijama odrzi jednog drustvenog mrtvaca, barem u nekom vegetativnom stanju, taj se senilac ne samo oporavio na vlastim kanonima viska vrijednosti u toku Prvog svjetsko osvajackog rata, vec je zahvaljujuci svom glavnom potpornom socialdemokratskom stupu ostao nasa glavna drustvena „svetinja“, vjerojatno i za nedoglednu buducnost.
Kako se mogla zbiti ta najveca tragedija Covjecanstva!? Tko je bio taj umni arhitekt koji je tako uspjesno izveo tu tragikomediju 20. stoljeca!?
Kad je Pariska komuna prodrmala iz temelja jednog drustvenog starkelju, koji se vec globalno poceo parazitski hraniti sokom Viska Vrijednosti isisanog iz tudje radne snage, hirom povijesti ostao je ne samo na zivotu, vec se potresen tek otprasio, digao se ponovno na noge i krenuo prema 20. stoljecu na svoja prava globalna osvajanja, kojima ce potamaniti vise od sto milijuna svjetskih zitelja, prouzrokovati tektonske ekonomske, kulturoloske, ideoloske, eticke i sveljudske krize.
I eto preostalog covjecanstva na pomolu 21. stoljeca posve podredjenog „herojski“ amalgamiranog klasnog krvnika sa svojim socialdemokratskim prokuratorom.

Da, i da vidimo kako se sve to zbivalo redom, planskom destruktivnoscu, sve do ove sadasnje patuljaste, ponizavajuce, kriminalno patoloske „liberalne socialdemokracije“:
Porazom Pariske komune,semi feudalna kapitalisticka Europa slavi prvu masovno prolivenu krv mladog francuskog proletarijata, protjeruje njenu Prvu Internacionalu, koja nalazi svoje utociste na Novom kontinentu. Na njenim se temeljima osniva 1890. godine prva organizirana politicka partija revolucionarnog znastvenog socijalizma US Amerike, pod motom: „Dosta nam je vasih 'reformi !“ Moralnih mediokritetsko i djetinjih aspiracija malogradjanskih pokreta, u vremenima kolosalnih drustvenih problema, koji kucaju na vrata svakom covjeku sa zahtjevom da budu rijeseni.“
Europa vec formira svoju Kautskovstinu, reformatorske okove koji se uoblicuju u Socialdemokraciji novih tendencija i Drugoj Internacionali, cije se vodstvo zatice u prvim junkerskim redovima svjetskog rata, izvodi pred streljacki stroj Rozu Luxemburg i K, Liebknecka, gusi njemacku revoluciju koja se odvija pod utjecajem Oktobra u Rusiji. Koristeci nedostajucu kriticnu masu radnicke klase direktno pridonosi njenoj nagloj deklinaciji i uljezno partecipira formiranju Trece Internacionale koja svojim napustanjem proleterskog internacionalizma stvara sve uvjete nacionalsocijalizmu i staljinistickoj eri 20. stoljeca, kojom jos uvijek i u velikoj mjeri cine danasnji osnov vladavine kapitalisticke oligarhije u sprezi sa svojim nerazdvojnim dvojnikom socialdemokracije.
Ta se povijesna stvarnost danas prozimlje po rijecima zlobnika: „Kakvu smo zasluzili“, dok reakcionarne snage socialdemokracije i dalje kuju svoj modus d'etre pod okriljem svoje globalne monetarne Oligarhije.

Netko od nas moze jos dozivljavati kojekakva halucinirajuca prividjenja, ali za sigurno ne i ona u kojima cemo zateci sve intelektualne emerituse Novog Plamena udruzene u nekoj jedinstvenoj sindikalno politickoj celji radnicke klase.



Post je objavljen 16.02.2010. u 13:50 sati.