Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

HRM nastavlja uspješan posao u operaciji ATALANTA

Kapetan korvete Silvio Amižić otputovao je 5. veljače u Northwood u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, kako bi zamijenio kapetana korvete Antuna Flegara na dužnosti operativnog analitičara u Zapovjedništvu operacije ATALANTA. Time HRM nastavlja aktivno sudjelovanje u prvoj pomorskoj operaciji Europske unije, pokrenutoj za zaštitu programa pomoći Somaliji u hrani te borbi protiv pirata u Adenskom zaljevu i somalskim vodama.



Kapetan korvete Amižić rođen je 24. kolovoza 1970. u Splitu. Diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, te stekao titulu magistra ekonomskih znanosti (MBA) na Sveučilištu Stoke-om-Trent u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske i magistra vojnih i strateških znanosti školovanjem u Središtu visokih vojnih studija u Rimu. Završio je i temeljnu i naprednu časničku školu te Zapovjedno--stožernu školu "Blago Zadro" u Hrvatskoj.

Kapetan korvete Amižić sudionik je Domovinskog rata 1991. i 1992. kao pripadnik Minsko-protuminskog divizijuna Hrvatske ratne mornarice, a stalni je pripadnik HRM-a od 1998., gdje je bio na dužnosti zapovjednika podmornice "Velebit" i zapovjednog brodskog odreda na raketnoj topovnjači "Šibenik". Sada obnaša dužnost časnika za dugoročno planiranje i razvoj u Zapovjedništvu Hrvatske ratne mornarice.


Post je objavljen 16.02.2010. u 11:25 sati.