Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bk-sehara

Marketing

Nepoznato o poznatim: ALIJA OMEROVIĆ - FOSS, KOSTAJNIČKI LIKOVNI STVARALAC

Ima dana kada sam potpuno paraliziran i bez ikakve volje za pisanjem. Uglavnom, misli su mi tada zbrkane. Ono što bih rada u tom trenutku napisao ne ide mi. Ne mogu odrediti početak, a kamo li stil pisanja. A nema gotovo ni jednog dana kada ne osjećam potrebu da svojim Kostajničanima ne predstavim nekog od naših sugrađana, neki događaj, običaj, tradiciju, legende... Pokušavam to prenijeti na najbolji i najubjedljiviji način. Ne bih kazao da je to uvijek pun pogodak. Ono što mogu reći jeste to da se trudim da bude istinito, a ne šuplja i prazna priča. Znam, da mnogi to ne shvaćaju. Ne shvaćaju da od mene to iziskuje mnogo vremena i prostora. Snage i strpljenja. Ima tu razno-raznih smetnji i prepreka. Podvala. Odmaganja. Na to se ne osvrćem. Niti Vas opterećujem.

Baš zbog gore navedenog, zbog moje današnje bezvoljnosti, postavljam tekst, bez cenzure, mojih „intervencija“ i dodavanja zaslužene topline. Znam da to ruši moje principe revnosnosti i dosljednosti. Riječ je o umjetnosti i umjetničkom stvaralaštvu našeg Kostajničana Alije Omerovića - Fossa, koji se pokazao kao i vrli pisac. Možda drugom prilikom budem postavio i svoj tekst. Evo njegovog:

To slikarsko umijeće počelo je još od osnovne škole u Sisku. U Sisku sam živio od svoje druge godine rođenja pa do trinaeste. Nikad se baš nisam nikome ni hvalio ni previše isticao te moje sklonosti ka crtanju. Rano sam se oženio sa 20 godina što mi nimalo nije žao i nikad se nisam pokajao jer sam se oženio sa najdivnijom i najljepšom osobom na svijetu sa kojom dijelim dobro i zlo 30 godina. Ta osoba je moja NERKA. Ubrzo su došla na svijet i djeca tako da sam u potpunosti zanemario slikanje i crtanje. A i pored našega DŽAFIĆA HERE, kojeg veoma cijenim, ne bih imao velike šanse. Spletom okolnosti koje su svima poznate otišao sam sa familijom u Austriju gdje sam ponovo nakon dužeg vremena počeo polako u svojoj garaži sa slikanjem. Upotrebljavam akvarel tehniku a ponekad i grafitnu olovku.Samo mi najviše žao što nisam makar mjesec dana imao našega MAJSTORA HERU da mi pokaže neke cake. Nisam išao u nikakvu slikarsku akademiju premda bi mi koristila itekako. Izložbe nisam imao pošto slikam za svoju dušu. Oduvijek su me privlačili mostovi, brodovi, more i naravno naša Bosanska Kostajnica i "JEDINA" Una.

PUNO SELAMA I POZDRAVA OD FOSA!

(P.S.) Dio opusa stvaralaštva našeg Fossa možete pogledati u foto-galeriji stranice www.boskostajnica.com )


Post je objavljen 15.02.2010. u 16:28 sati.