Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniblogkomunizma

Marketing

NOVA KNJIGA O KOMUNISTIČKIM ZLOČINIMA

Photobucket



Cijenjeni blogeri, publicirana je nova knjiga o komunističkim zločinima.

Knjiga, autora prof. Gorana Jurišića, pod naslovom "Pravo na borbu - Manifest zločina komunističke partije"
ima 324 stranice i nedavno je objavljena: copyright by Udruga građana ESSEGG, Osijek 2010.

CIP zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 727185.

ISBN 978-953-318-014-4 (za cjelinu) i
ISBN 978-953-318-019-9 (za prvi svezak).

Zagrebački autor je profesor povijesti, i voditelj Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma.

U postu je navedena knjiga 1. od sveukupno pet knjiga na temu Manifest zločina komunističke partije, a predstavlja ciklus trilogije o povijesti komunizma i komunističkih zločina, povijesti Hrvata u Drugom svjetskom ratu, i povijest hrvatskog rata za nezavisnost i slobodu ili Domovinskog rata.

Knjiga 1 Pravo na borbu - Manifest zločina komunističke partije predstavlja neku vrstu uvoda u veliku povijesnu temu o komunizmu i zločinima, pregled politike zataškavanja komunističkih zločina u Republici Hrvatskoj, objašnjavanju pojmova poput antifašizam i komunizam/socijalizam/titoizam, i uzroka i povoda u povijesti, europske rezolucije o osudi zločina totalitarnog komunizma i njezine neprimjene u Republici Hrvatskoj, panegirike bivšim komunističkim vođama i titoistima u Republici Hrvatskoj, primjere medijske i političke cenzure pokušaja rasvjetljavanja komunističkih zločina i totalitarnog sustava socijalizma, te sadrži i kritiku Zapada zbog podupiranja komunističkih snaga u Hrvatskoj nakon pada Berlinskgo zida itd.

Knjiga ima edukativni i prosvjetiteljski karakter, te predstavlja prilog razvoju demokracije u Hrvatskoj, i razbijanju mitova iz teške prošlosti. Cijena knjige je vrlo popularna: 120 kuna, ali moći će se i posuđivati u županijskim i gradskim knjižnicama diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a možda i u Srbiji.

U daljnjim knjigama, dakle, u knjizi 2, 3, 4 i 5 pod naslovom Manifest zločina komunističke partije ulazi se izravno in medias res u srž povijesti komunizma i zločina koji su s tom poviješću od Oktobarske revolucije, preko Socijalističke revolucije u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji i Hladnom ratu od 1945. do pada Berlinskog zida 1989. povezani.

Prva knjiga u Hrvatskoj koja sustavno razobličuje komunističke zločine i bez dlake na jeziku govori o tome, sa ciljem obrazovanja širokih narodnih masa, i izvlačenja pouke iz prošlosti u sadašnjosti i budućnosti, da se pogreške iz prošlosti ne bi ponavljale.

PS: Kako će biti tijekom ove godine publicirane i ostale četiri knjige o komunističkim zločinima, tako ćete na ovome blogu bez cenzure biti o tome obaviješteni. Lijep pozdrav, Vaš


CBK












Post je objavljen 13.02.2010. u 13:23 sati.