Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Predsezonska testiranja: Jerez 3.dan

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Nakon što je najbrže vrijeme njegovog momčadskog kolege Sebastiena Buemija srušeno u posljednjim minutama jučerašnjeg testa u Jerezu, devetnaestogodišnji Toro Rossov vozač Jaime Alguersuari je u petak, na kišnoj stazi postavio najbrže vrijeme.
Španjolac je svoj najbrži krug od 1:19.919 odvozio u prvom satu testa dok je staza još bila suha, što je bilo dovoljno da na prvom mjestu ostane dok kraja dana. Kako su se uvjeti sve više pogoršavali, većina momčadi je svoje programe završila ranije od planiranog.
Drugo najbrže vrijeme je imao Sauberov vozač Pedro de la Rosa koji za Alguersuarijem kasni nešto više od osam desetinki. De la Rosa je u jutarnjim satima izazvao i crvenu zastavu zaustavivši se na stazi, no problemi koji su se pojavili na njegovom C29 ipak nisu bili ozbiljni.
U kokpit Force Indijinog VJM03 se vratio i Adrian Sutil, nakon što je prije nekoliko dana na Silverstoneu odradio shakedown. Nijemac je danas odvozio 48 krugova, a kilometražu je vidljivo reducirao za kišnog dijela dana kada je vozio vrlo kratke stintove na kojima je testirao sisteme i manje promjene postavki.
Force India je izgubila i pola posljepodnevnog dijela sesije, nakon što se Sutil zaustavio zbog problema s elektronikom.
Testne dužnosti u Ferrariju je od Fernanda Alonsa preuzeo Felipe Massa, čije je današnje osobno najbrže vrijeme za dvije desetinke sporije od Alonsovog najbržeg vremena od utorka. Unatoč vrlo kratkom suhom periodu, Felipe je tijekom dana odvozio ukupno 72 kruga.
Nakon Marka Webbera, u novom RB6 je debitirao i Sebastian Vettel, odvozivši ukupno 59 krugova. Dan je završio s petim najbržim vremenom, premda je propustio nekoliko prvih posljepodnevnih sati.
Roberta Kubicu u Renaultu je zamijenio momčadski kolega Vitalij Petrov koji je veći dio dana proveo vozivši leteće krugove, da bi kasnije u posljepodnevnim satima u kišnim uvjetima postavljao solidna vremena.
Williams je i treći dan zaredom izazvao crvenu zastavu, a ovog je puta sa staze izletio Rubens Barrichello, vozač s metuzalemskim stažom F1 vozača. Brazilac ipak nije ozbiljnije oštetio svoj bolid pa je nastavio voziti i u nastavku dana. Ukupno je kompletirao 120 krugova.
Najsporiji od vozača s relevantnim vremenima je bio Lewis Hamilton koji je tijekom prvog sata testa postavio svoje osobno najbrže vrijeme od 1:23.985, što bi moglo sugerirati da je vozio s više goriva.
Posljednje mjesto u ukupnom poretku je postavio Virginov vozač Lucas di Grassi koji na stazu uopće nije izlazio kroz prva dva sata, budući da mu je momčad najprije morala osigurati nosače prednjeg krila.
Ovotjedna testna serija u Jerezu će biti zaključena sutra.

Rezultati 3. dana testiranja:
01. J. Alguersuari Torro Rosso-Ferrari 01:19.919
02. P. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 01:20.736
03. A. Sutil Force India-Mercedes 01:21.428
04. F. Massa Ferrari 01:21.603
05. S. Vettel RBR-Renault 01:21.783
06. V. Petrov Renault 01:22.000
07. N. Rosberg Mercedes GP 01:22.820
08. R. Barrichello Williams-Cosworth 01:23.217
09. L. Hamilton McLaren-Mercedes 01:23.985
10. L. di Grassi Virgin-Cosworth 01:37.107

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 12.02.2010. u 19:06 sati.