Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Najava 24. kola Serie A

Zbog nastupa "rossonera" narednog utorka u Ligi Prvaka kada igraju protiv Manchester Uniteda već večeras utakmicom između Milana i Udinesea otvara se 24. kolo Serie A, dok ostatak društva igra u standardnim terminima, dakle u subotu i u nedjelju. Derbi se svakako može proglasiti utakmica u Napulju gdje domaćem sastavu na rasprodati stadion"San Paolo" u goste stiže Inter, a vrlo zanimljiv dvoboj se može očekivati i u Rimu gdje domaćoj Romi stiže petoplasirani s tablice Palermo. Evo kompletnih parova, kao i najave utakmica ovoga kola :

Milan - Udinese petak od 20.45 ( Trener "rossonera" Leonardo je jučer izjavio da je njegovom timu iz ove utakmice prijeko potrebna pobjeda kako bi u dobrom raspoloženju dočekali utakmicu u Ligi Prvaka protiv Manchester Uniteda. S druge strane "Friulani" su se nakon pobjede u prošlom kolu nad Napolijem vratili na po njima pravi kolosijek, te će učiniti sve da pozitivnu seriju rezultata nastave večeras i u Milanu. Podsjećanja radi, Udinese je prije nepunih mjesec dana na stadionu u Milanu slavio protiv "rossonera" u kupu Italije. Zadnja 4 trijumfa nad Udineseom u prvenstvu Serie A Milan je ostvario s uvjerljivom razlikom, a te pobjede su iznosile od 3 : 1 pa do 5 : 1 , koliko je rezultat iznosio u prošloj sezoni. Ukupan omjer ikada odigranih susreta na stadionu "Giuseppe Meazza", a u okviru Serie A im je 19 - 11 - 4 ; 19 pobjeda Milana, 11 remija, 4 pobjede Udinesea. )

Roma - Palermo subota od 18 h ( "Giallorossi", odnosno "žuto-crveni" su u seriji od 19 uzastopnih neizgubljenih susreta, te su u prošlom kolu preskočili Milan na 2. poziciji na tablici. S druge strane, Sicilijanci su pobjedom nad Parmom preskočili Juventusa, te se četvrto-plasiranom Napoliju, i mjestu koje vodi u kvalifikacije u Ligu Prvaka primakli samo na 1 bod. Od 1950. godine pa do danas Palermo je u gostima kod Rome slavio samo jedanput, a bilo je to 11.12.2005. kada je bilo 1 : 2 . U prošloj sezoni slavlje je odnijela Roma rezultatom 2 : 1 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u prvenstvima Serie A na stadionu "Olimpico di Roma" im je 15 - 4 - 3 . )

Sampdoria - Fiorentina subota od 20.45 ( Kako stvari stoje, trener Sampdorije Luigi Del Neri će se i ovaj put odreći usluga Antonia Cassana, koji usput rečeno vuče i lakšu povredu, te će u vršku napada igrati Pozzi - Pazzini. U sastavu Fiorentine poštedu za ovaj susret dobit će jedan iz dvojca Gilardino - Jovetić. "Blucerchiati", odnosno domaći sastav je zadnju svoju pobjedu na svome "Luigi Ferraris" stadionu ostvario 2006. godine. Bio je to ujedno 4. trijumf zaredom Sampdorije nad Fiorentinom. U prošloj sezoni slavili su "gigliati", odnosno Fiorentina rezultatom 0 : 1 . Ukupan omjer im je 21 - 20 - 10 . )

Cagliari - Bari nedjelja od 15 h ( Zadnji svoj uspjeh na stadionu "San't Elia na Sardiniji domaći sastav je ostvario još 1996. godine, kada je rezultat bio 4 : 2 , a interesantno je to da je susret sudio Pierluigi Collina. Jedinu svoju pobjedu u gostima kod Cagliarija Bari je ostvario u njihovom posljednjem duelu u Serie A, a bilo je to u sezoni 1999/2000. kada je bilo 2 : 3 . U sastavu Barija zbog kazne neće igrati napadač Paulo Vitor Barreto. Ukupan omjer im je 3 - 3 - 1 . )

Catania - Atalanta nedjelja od 15 h ( Poslije pobjede u prošlom kolu nad Laziom usred Rima rukovodstvo Catanije je odlučilo prepoloviti cijene ulaznica za ovaj susret, te tako napuniti stadion "Angelo Massimino" kako bi podrška svome timu u ovoj iznimno važnoj utakmici protiv direktnog suparnika u borni za opstanak bila što veća. "Orobici", odnosno Atalanta od 1939. pa do 2007. godine nije nikada slavila ni u Serie A, a niti u Serie B na terenu Catanije. Upravo te 2007. godine su zabilježili jedini uspjeh, a već u prošloj sezoni izgubili su s 1 : 0 . Ukupan omjer ikada odigranih utakmica u prvenstvima Serie A im je 6 - 3 - 1 . )

Chievo - Siena nedjelja od 15 h ( Jedinu svoju pobjedu na stadionu "Marc'Antonio Bentegodi" u Veroni "bianconeri", odnosno "crno-bijeli" iz Siene su ostvarili u prošloj sezoni kada je bilo 0 : 2 . S druge strane, jedini svoj trijumf nad Sienom u prvenstvu Serie A "mussi volanti", odnosno "leteći magarci" iz kvarta Chievo u Veroni su zabilježili 19.3.2006. kada je bilo uvjerljivih 4 : 1 , kada su golove za Chievo postigli Viktor Obinna, Mario Malago', Matteo Brighi i Carvalho Amauri. U sastavu Siene neće biti kažnjenog napadača Massima Maccaronea. Ukupan omjer im je 1 - 3 - 1 . )

Juventus - Genoa nedjelja od 15 h ( Utakmica na stadionu "Olimpico di Torino" se predviđa vrlo burnom i zanimljivom. Juventus pod rukovodstvom novog trenera Alberta Zaccheronija još nije zabilježio pobjedu, te se trenutno nalaze čak i izvan mjesta koja vode u Europa League. S druge strane Genoa je ulovila pozitivnu seriju rezultata, a njen golman Marco Amelia nije savladan više od 380 minuta efektivne igre u prvenstvu. U sastavu Juventusa neće biti kažnjenog Felipe Mela. Zanimljivo da su svoju prvu službenu utakmkicu u prvenstvu Serie A ova dva tima odigrala 2.4.1905. godine kada je bilo 1 : 1 . U prošloj sezoni slavio je Juventus rezultatom 4 : 1 . Ukupan omjer im je 40 - 10 - 6 . )

Livorno - Bologna nedjelja od 15 h ( Sve svoje pobjede na stadionu "Armando Picchi" u Livornu "Felsinei" odnosno Bologna je ostvarila još uveliko prije 2. Svjetskog rata. Zadnji takav trijumf zabilježili su u sezoni 1930/31. U njihovom posljednjem duelu u prvenstvu Serie A koji je odigran 2004. godine slavio je "amaranto", odnosno Livorno s 1 : 0 . U redovima Livorna neće biti kažnjenog napadača Cristiana Lucarellija. Ukupan omjer im je 7 - 6 - 4 . )

Parma - Lazio nedjelja od 15 h ( Posljednih nekoliko godina "biancocelesti", odnosno Lazio je bio vrlo težak suparnik domaćoj Parmi, te su Rimljani redovno odnosili čitav plijen sa stadiona "Ennio Tardini" u Parmi. "Ducali", odnosno "Vojvode" iz Parme su svoj zadnji trijumf nad Laziom ostvarili 24.10.2004. godine kada je bilo 3 : 1 . U redovima Parme neće igrati kažnjeni Massimo Pacci i Christian Panucci. Ukupan omjer im je 10 - 4 - 4 . )

Napoli - Inter nedjelja od 20.45 ( Do jučerašnjeg dana za ovu utakmicu koja će se igrati na stadionu "San Paolo" u Napulju prodato je 38 000 ulaznica, što govori da će samom ogledu Napolija i Intera prisustvovati preko 60 000 gledatelja. U sastav Napolija poslije pauze od nešto više od mjesec dana zbog povrede vraća se Argentinac Ivan Ezequiel Lavezzi, no zbog kazne izostat će Christian Maggio. U sastavu Intera jedini siguran izostanak je onaj Dejana Stankovića. Zadnja pobjeda Intera u Napulju desila se 18.10.1997. godine kada je bilo 0 : 2 . U zadnja dva susreta ova rivala pobjedu je odnosio Napoli, i to identičnim rezultatom od po 1 : 0 , uz identičnog strijelca, Urugvajca Marcela Zalayetu. Ukupan omjer im je 32 - 16 - 18 . )



Post je objavljen 12.02.2010. u 09:02 sati.