Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Nolan Supermanov kum!

Christopher Nolan ili pitanje jest, da li je on kojemu neki pripisuju uskrsavanje Batmana toliki čudotvorac ili ipak nije. Naime već dulje vrijeme se protežu kroz novinske napise razne kombinacije, kao da je to igra na sreću, sa režiserskim imenima kada su u pitanju neki lukrativni filmski projekti.
Sjećam se još uvijek neugasle priče oko Hobbita i toga tko je tu zapravo glavni. Da li je to Jackson koji je učinio trilogiju neprelaznim filmofilskim djelom ili je pak to Guillermo del Toro. Naravno da iako je već na stranicama IMDB-a stavljen kao mogući režiser, pitanje je koliko će kao producent Peter Jackson utjecati na sam projekt. Još se sve to nije naravno sleglo jer jagma za lovom i slavom je prevelika.
Da se pak iza priča i pričica oko Supermana vjerojatno nešto kuha govori i činjenica da je Nolan postavljen za još neokrunjenog nositelja liste za režisera novog na stranicama IMDB-a neimenovanog Supermanovog filma.
Deadline Hollywood govori kako se Warner Bros u želji da što prije porine novi film o Čovjeku od čelika okrenuo Chris Nolanu da bude kum ili neka vrsta mentora u razvoju tog projekta. Znači paralela sa Hobbitom i Jacksonom stoji.
Izgleda da su studiji u manjku pravih režiserski sposobnih imena u stanju napraviti jedan obrat i stvoriti team koji bi sudjelovao u režijskom poslu.
Zašto su se toliko primili Nolana govori uvjerenje da je on zapravo na tragu one poznata rečeniceJ.L. Goddarda :"Cinema is the most beautiful fraud in the world." i da može približiti na način koji je to primjenio u Batmanu s kombinacijom realnih elemenata jedan nadnaravni karakter kakav jest zapravo Superman.

Post je objavljen 13.02.2010. u 13:15 sati.