Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Tamna Strana

S.K.S. Perry

"Darkside"

James Decker jednostavno ne želi ostati mrtav. Ubijen dok je spašavao mladu ženu od pokušaja silovanja, nađe se u pseudo-životu, uhvaćen između dviju stvarnosti, ne pripadajući nijednoj.

Opsjedan duhovima svog oca i djeda, shvati da je žena koju je spasio zapravo Nevina, utjelovljenje nade. Kako se priča odvija, James shvati da je to što vidi druge ljude zapravo njegova najmanja briga. Trolovi, goblini, vampiri i ostatak jezive menažerije su ono što Jamesovu smrt čini živim užasom.

Kada Demon Ludila otme Nevinu da bi ju žrtvovao u ritualu Krvavog Mjeseca, James će, uz nekolicinu neobičnih onostranih pomagača, učiniti sve što je u njegovoj moći da to spriječi. Ukoliko ne uspiju, čovječanstvo će ostati bez nade barem sljedećih tisuću godina.

Da bi uspio, James mora prvo pobijediti vlastite unutarnje demone i prihvatiti istinu o tome tko i što je i sam postao. Napokon, kad si već mrtav, željeti vlastitu smrt je ipak mrvicu kontraproduktivno...


Ovo je sažetak novele Darkside koju kanadski autor S.K.S. Perry nudi besplatno na ovom linku. U 22 poglavlja koje bi najlakše smjestili u urban fantasy žanr, autor me oduševio sa fantastičnom galerijom likova, napetom radnjom, ali ono što je briljantno su cinični komentari glavnog lika. Ima tu, istina, i pokoji žanrovski kliše, ali i to je odrađeno vrhunski.

Novela je potpuno besplatna, a ako kliknete na gornji link, autor vam omogućuje da nu pošaljete mail i da vam on pošalje primjerak u nekom drugom elektroničkom formatu. Preporučiom sam nekolicini prijatelja i većina se oduševila. Ako volite fantastiku i dovoljno dobro razumijete engleski jezik, nimalo ne sumnjam da ćete se i vi oduševiti

Post je objavljen 10.02.2010. u 09:18 sati.