Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/enika36

Marketing

Hajdemo napraviti jos jedan slap za malenu Cassidy Juzak!!!

Hajdemo jos jednom pokazati kako se gradi slap za malenog borca, djevojcicu Cassidy iz Velike Gorice.

CassidyJuzak i mama Snjezana:
Image and video hosting by TinyPic

Kopiram tekst sa bloga Male Anje da bi vas poblize upoznali sa kakvim se sve dijagnozama bori ovaj mali borac i njezina obitelj:

šestogodišnja Cassidy Južak iz Velike Gorice jedno je od malobrojne djece u cijeloj Hrvatskoj koje boluje od osteoporoze. Ova nevjerojatna dijagnoza djevojčici je postavljena kada je imala tek godinu i pol, a uz osteoporozu, ova hrabra i vesela djevojčica bori se i s nizom drugih bolesti - sa šumom na srcu, epilepsijom, problemima s jetrom i bubrezima, a do četvrte godine bila je vezana za kolica.
Kako bi shvatili težinu slučaja donosimo Vam jedan mali kratki dio priče o maloj hrabroj Cassidy i njezinoj hrabroj majci:

Životna želja mame Snježane da ima blizance nažalost nije se ostvarila jer je u 6 mjesecu trudnoće izgubila jednu bebu. Unatoč lošim prognozama doktora, nije odustajala u namjeri da na svijet donese barem ono preostalo dijete. I tako je na svijet došla malena Cassidy, sa samo 2 kg i početnim problemima srca. Par dana nakon rođenja malena Cassidy prestala je disati što je doktorica pripisala malo jačim grčevima koji su se učestalo ponavljali, a kao dodatak pojavilo se i izvijanje tijela u opistotonus (dg. konvulzije u nefebrilnom stanju). Tada su se simptomi počeli redati sami, gubljenje svijesti, preskakivanje srca, otpadanje kose i prečesti napadi (dg. Parcijalna epilepsija sa specifičnom simptomatologijom) koji se nisu mogli svrstati nigdje. Ostalo je sigurno samo jedno nastalo je oštećenje ploda u samoj maternici tijekom trudnoće. U međuvremenu malena Cassidy susrela se sa velikim brojem upala pluća, dobila je trobmocitopeniju, leukopeniju i hiperfosfatozemiju, uzv bubrega pokazao je bubrežne kamence i rad smanjenim kapacitetom, a nalaz denzitometrije pokazivao je jaku osteoporozu,visoki rizik za prijelom i oslabljene tetivne reflekse. Mama Snježana susrela se sa velikim brojem dijagnoza, a nije bilo nikoga tko bi joj objasnio što sve to znači i koju bolest zapravo ima njezina kćer. S vremenom Cassidy je postajala sve lošije. U jednom trenutku gledamo malenu Cassidy kako se veselo igra sa igračkama kao i svako dijete a već par minuta kasnije nalazi se u nekom svom svijetu, ne prepoznaje nikoga oko sebe, ne može primiti čašu od drhtanja ruku niti kontrolirati mokrenje. Gubljenje svijesti i boravci po bolnicama postali su svakodnevnica djeteta koje je sada trebalo ići u školu i družiti se sa djecom svojih godina. Trenutno, po mišljenju doktora iz Bostona, sumnjaju na ove sindrome/bolesti : Mtiochondrial disease, Keutel syndrom, Costello syndrom i Pompe disease.
Da stvar bude još gora u međuvremenu je i otac napustio malenu Cassidy, njene dvije sestre i majku, tako da se majka Snježana našla u velikim problemima.

Podrsku im mozete pruziti na :face-u : u grupi Humanitarna pomoc za Cassidy
kao i u grupi Dogovori za forumsku humanitarku (http://www.forum-opp.com/index.php?topic=21103.msg614189#new )

ili jednostavno uplatiti na racun koju kunicu koji je otvoren na ime Cassidy Juzak u Erste banci :
Broj računa 2402006-1031262160
poziv na broj: 3101856337
model: 05

Akciji su se pridruzile i novine 24 sata a mozete i tu pogledati :24 sata o Cassidy

Znate kako idu stihovi: sretan
Znam, negdje mjesta ima
na svijetu kojem živimo mi
još negdje sunca ima
gdje postoje još sni.....................

......................
još pravih ljudi ima
što vjeruju u spas....

Puno vas pozdravlja enika sa svojom ekipom wave i hvala svima kiss




Post je objavljen 08.02.2010. u 16:46 sati.