Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

a danas i recept, blog vam pomogao

hahaha, na naslovnici leeloo ispekla štrudlu....ljudi moji, ma nije to samo za naslovnicu, to već spada u rubriku vjerovali ili ne

a ovo je današnji ručak, slijedi i nešto što bi se moglo nazvati receptom



prije kuhanja operite i pronađite sav potreban pribor jer inače neće ispasti kako treba

nemojte odustati od pranja teflon voka u kojem inače radite rižoto i umjesto njega uzmete duboku tavu od inox-a, teflon je dobar jer se za njega ništa ne lijepi, a možda daje i dodatni okus rižotu jerbo je gospođa majka kad ga je koristila imala običaj koristiti i metalne predmete pa ga je malo izgrebala pa se vjerojatno komadići tijekom kuhanja prožmu s jelom..

ostavljajte dasku za sjeckanje uvijek na istom mjestu da je ne morate bezglavo tražiti po kuhinji, prije sjeckanja luka odrežite nokte ili pazite da vam ne podlete pod nož...

temperaturu za kuhanje smanjite dok dinstate luk ukoliko niste na vrijeme izrezali svo meso koje želite staviti unutra da vam luk ne zagori, nakon što meso poprimi boju koju treba poprimiti tijekom termičke obrade, dodajte i grašak, začinite, solju, paprom, bijelim vinom, nekakvim provansalskim travama, stavite pasirane rajčice, podlijte malo vodom i dinstajte dok grašak nije dovoljno mekan...

isperite rižu pod vodom, i uvijek koristite kvalitetnu rižu jer se rižina sluz jede samo kad imate problema s proljevom, za cjedilo vrijede iste upute kao i za dasku za sjeckanje, operite ga nakon jučerašnjeg ručka i odložite na predviđeno mjesto a ne da ga bezglavo tražite po kuhinji....

nakon što ste rižu istresli u ono meso i grašak koji se već dinstaju, malo je promiješajte pa dolijte vodu....ni u kom slučaju nemojte početi čitati nekakva tehnička uputstva za neki kućanski aparat, nego pazite na svoj ručak....inače ćete početi psovati sami sebe što ipak niste oprali svoj teflonski vok jer sad morate presipavati rižoto u drugu posudu jerbo u ovoj imate sloj zagorene riže...u svakom slučaju samo presipajte, nemojte strugati onu zagoretinu...

nakon svih tih muka, probajte svoj rižoto, dodajte još malo soli, vina, papra s mješavinom začina....ako ni to ne pomogne, stavite vegete, ako ni po čemu drugom, rižoto će imati bar neki okus po njoj...

dobar tek vam želim

ja idem prati suđe

Post je objavljen 07.02.2010. u 17:15 sati.