Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whispers-of-the-past

Marketing

You're non son of mine...

Ispričavam se zbog kašnjenja, bila sam zauzeta obavezama u stvarnom životu XD. Ali eto, vratila sam se pa... uživajte u novom postu ^^

Mjesec dana kasnije...
Lumina je gledala u Spikea, svog prerano rođenog sinčića. Ležao je na krevetu, umotan u kraljevsko plavi baršun, oči su mu bile sklopljene jer je spavao. Spike Dark. Lumina se zamislila - ovako mali i bespomoćan je bio i Gospodar Tame, i Lucius, i Lucifer, i Eva, Effie, Jack... svi koje je poznavala. Svi. A sad su neki toliko zli da se sve crni oko njih, a neki su toliko dobri da ih žalimo. Je li nam to urođeno? Kako to može biti urođeno tako malom biću kojeg iskreno vesele vlastite nožice i koje te ljupko gleda svojim svijetlim očicama.
"Luminaaaa!!! Izađi vaaan!! Trebamo teee!!" derala se Eva toliko da je cijela kuća odjekivala.
Lumina je tada pokrila sina, on je još uvijek spavao. Obratila se Evi:
"Pa dobro, koji se Merlin toliko dereš?! Probudit ćeš Spikea!"
Eva je odmah stisnula usne, kao da je smela s uma da je on tu. Onda se ispričala. Naravno, njezina najbolja frendica joj je oprostila.
"O.K., što se događa da je tako hitno?" upita Lumina vežući crne uvojke u rep.
"Effie... pokušava se upucavati Luciferu!" odgovori Eva.
"Ni prvi ni zadnji put", uzdahne Lumina, "To ti je tako kad imaš zgodnog zaručnika... Odustat će, nema potrebe da se umiješam."
Eva je skrenula pogled. Na licu joj se pojavio tračak sjete.
"Eva? Što ti je?" upita Lumina namršteno.
"Ma ništa", nostalgično će Eva, "Samo... i ja bih htjela imati dečka. Ili zaručnika. S posljednjim sam prekinula prije 2 godine i još ništa..."
"Htjela bi biti s Jackom", primijeti Lumina. Eva se odmah počela braniti:
"Ma ne! On je zauzet i točka!"
Lumina se nasmijala. Da, Eva je prije imala dečka. Aleron Dawn, također iz autohtonih obitelji. Ali, prekinuli su, Eva ga više nije voljela. Lumini je bilo žao zbog toga, Aleron je bio drag i jako zgodan muškarac, ali njoj je smetala razlika u godinama (ona je imala 15, a on 22).
Sad je bila zagrijana za Jacka, to se baš vidjelo. Pogotovu kad ga je "obranila" od Yname prije mjesec dana.
"Dobro", počela je Eva, "Da, htjela bih biti s Jackom. Kad me pogleda onim svojim plavim očima, noge mi se otkinu. A sad, ma ne će biti šanse ni za malu romansu. Saznao je ime zaručnice, zove se Siobhan Lennox. Iz Irske je. Kad je on saznao da je njegov tip - plavuša sitne građe i tamnih očiju, odmah je krenuo tamo. K njoj! Sav sretan."
Lumina uzdahne. Bilo joj je drago zbog Jacka, ali užasno zbog Eve. Napokon, i ona je htjela da njih dvoje završe zajedno. No, tu su prste imali njihovi roditelji koji su Jacka prisilno zaručili s nepoznatom Irkinjom, kojoj je tek danas saznao ime...
Morala ju je umirivati još par minuta, govoreći joj da će naći nekog kojeg će voljeti i ne će htjeti otići od njega. Onda su nastavile hodati.
Nakon nekoliko trenutaka čuli su prasak. Kao da je nešto eksplodiralo. Eva se užasno preplašila, nije se htjela maknuti s mjesta.
"Ma hajde, moramo vidjeti što je!", uzvikne Lumina i odmah je pomislila da se nešto užasno dogodilo Spikeu.
Potrčale su prema zvuku, i vidjele šačicu ljudi prekrivenih lica.
"Smrtonoše!" cikne Eva, "Što oni rade ovdje?! Pa mi nismo bezjaci!"
Lumina je znala tko su oni, ali nije htjela da Eva sazna kako je i Lu jedna od njih.
Zakukuljene prilike stajale su pred kućom Darkovih, ali nisu djelovali kao da čekaju Lucifera, već kao da prosvjeduju.

"Dosta nam je", čuo se poznat, vatren Amyin glas, "da se borimo za vas i vama sličnima, a vi samo sjedite pred kaminima i grijete vaše blijede bogate guzice!"
Iz kuće je izašao Luciferov otac, Aurus Dark, zalizane crne kose i prkosnih očiju boje opala, pogledao je maskirane ljude koji su stajali pred njegovim teritorijem.
"O čemu vi dovraga govorite?" izderao se na njih i izvukao štapić, "Vratite se tamo gdje pripadate!"
Demian se razbijesnio, i on je izvukao štapić, a do Aurusa se pojavila njegova žena i Luciferova majka, tamnokosa i plavooka autohtona čarobnica francuskog porijekla, Antoinette Dark. Ona je stajala prekriženih ruku i obratila se Amy:
"Koji je razlog ovog smetanja? Odgovori ili nećete živi izaći odavde!"
"Mislim da nismo mi ti koji se trebamo bojati za svoju kožu, gospođo Dark!", prosiktala je Amy, "Zašto se mi borimo, ubijaju nas, završavamo u Azkabanu, a vi, koji ste najugroženiji, ne mrdnete ni malim prstom?"
"Nitko vas nije tjerao da se borite", mirno će gospodin Dark, "A da ste sposobniji, ne biste završili u zatvoru!"
"To je tipično razmišljanje za iskompleksiranog plemića!" javila se Serena, "Nije do nas. Stvar je u vama! Borite se! Ima i drugih stvari od sjedenja i pijuckanja plavih vina!"
Supružnici Dark su ih blijedo pogledali. Lumina se približila, a kad ju je Amy ugledala, iskolačila je oči od iznenađenja:
"Oooo, Lumina! Nisam znala da i ti živiš ovdje..."
Da, nije znala. Lucifer i Lumina nikad nisu odali da žive isti život kao i svi autohtoni čarobnjaci. Darkovi su je šokirano pogledali, a Aurus, inače strog i uvijek uspravan, sad je djelovao iznenađeno, kao svaki drugi čovjek. Lumina se nesigurno nasmiješila, a vjerojatno bi tamo stajala zauvijek, da nije došao Lucifer i zagrlio je. Antoinette je promucala:
"A-ali, sine, ona je..."
"Znam, mama", odgovori Lucifer sa smiješkom i podigne lijevi rukav, "I ja sam jedan od njih. Smrtonoša."
Svi su ušutjeli. Luciferovi roditelji su se vjerojatno suzdržavali od toga da dobiju srčani udar. No, Lucifer je vjerojatno dugo tajio sve tajne od svojih roditelja i nije to mogao više podnijeti. Nastavio je:
"Ubijam bezjake gotovo svakodnevno! Svake noći s ovim ljudima idem u bezjački London i šaljem ih u Pakao! Dok nisam bio s Luminom, neke sam bezjakinje i lišio svakog dostojanstva! To radim od svoje 16 godine! Služim Gospodaru Tame."
Antoinette Dark je stisnula usne našminkane ružem crvenim poput rubina. Vjerojatno je htjela reći nešto, ali se suzdržala.
"Dobro, sine", rekao je Aurus umjesto nje, "Već smo trebali naviknuti na ovakvo obečašćivanje našeg imena, ali ovo je previše! Budi sretan što si dobio dijete, iako bez braka, ali to ti je jedina isprika da te ne izbacimo van golog i bosog!"
Lucifer ga je bijesno pogledao, primio Luminu za ruku i odbrusio:
"Samo probaj! Vidjet ćeš tek kako je biti obečašćen!"
Darkovi su se iznenadili, a Lucifer je izvukao štapić. Uperio ga je u Amy i zaprijetio joj:
"A ti i tvoja klika - izvolite se izgubiti odavde i nikad se više ni ne približiti, jasno?! Jer vi niste ni vidjeli kako je to ubijati!"
"Tako je", reće Lumina, "Vi ste obična piskarala."
Serena se nasmijala i odmjerila Lucifera od glave do pete.
"Pa, i piskarala moraju imati mišićavog terminatora koji štiti njihove težnje!" rekla je.
Enigma je prijezirno puhnuo i odgovorio:
"Mislim da je vrijeme da se povučemo. Ionako nikakvog smisla od ovog, Amy! Gospodin i Gospođa Dark su ionako prestari za to..."
Rečeno - učinjeno. Nestali su u oblačku crnog dima...

Post je objavljen 08.03.2010. u 17:38 sati.