Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribac

Marketing

Hi, I'd like a cheeseburger, please, a large fries and a Cosmopolitan.

Dokor tko? Billie Piper je daleko dogurala od uloge slatke Rose do slobodoumne Belle.

Secret Diary of a Call Girl


Uzmite recept Seks&Grada, ubacite prostituciju kao lajtmotiv, ostavite samo Samanthu, ubacite Union Jack zastavu i skoro ste tamo. Labavo utemeljen na knjizi The Intimate Adventures of a London Call Girl od Belle de Jour, danas poznate imenom i prezimenom kao Brooke Magnanti. Ova židovka with a heart of Goldstein ima tri doktorata, dvije knjige, tko zna koliko muškaraca iza sebe i jednu seriju koja je i povod ovom postu. Što se zapravo krije iza najstarijeg zanata na svijetu?

Ozračje je definitivno križanac ove i one strane bare. Sa jedne strane imate europsku golotinju, no način snimanja i lokacije su definitivno američki. Kad bolje promislim, rijetko u nekoj drugo seriji vidimo urbani dio Londona kakav je danas i to sunčan. Šale o seksu su malo američke (čitaj: vulgarnije), malo europske (čitaj: malo mućni glavom). Glazba... eeee, totalno shagadelic, a i sama špica ima instrumentalni dio "You Know I'm No Good" od poročne Amy Winehouse. Da postoji službeni soundtrack, kupio bih ga

Glavni likovi su, naravno, Belle/Hanna koju maestralno glumi Billie Piper, najbolji prijatelj Ben koji isprva ne zna što mu prijateljica radi i Stephanie, agentica iz Agencije. Mogao bih još spomenuti Bambi, Alexa, Duncana, Jackie, no neke stvari bi postale veliki spojler kada bih objašnjavao njihove situacije. Dijalozi su britki, drama fino dozirana, humora koliko treba.

Glorifikacija prostitucije? Da. Dobra zabava? Da. Uostalom što očekivati od Showtimea koji nam je donio razne osobnosti od Dextera, Tare (o kojoj uskoro nešto više) ili Nancy? Prva sezona se bavi generalno svim stvarima pomalo, upoznaje nas sa svijetom Hanne/Belle, dok se druga bavi, što bi bilo ako bi Hanna našla dečka. Treća sezona još traje, a bavi se životom nakon izlaska prve knjige i pripremom druge. Hm... 8 epizoda po 20-ak minuta po sezoni, zabavno i sa zrncem soli. Lagana večera i topla preporuka.



Pozdravno, Ribac

Post je objavljen 18.02.2010. u 17:00 sati.